Veckans provpåse: Elemis Herbal Lavender Repair Mask

Elemis Repair Mask 1

Ibland blir det inte som man tänkt men bra ändå, ni vet? Till förra veckans jobbresa till London hade jag packat ner en provpåse av Herbal Lavender Repair Mask från Elemis i min extremt slimmade handbagage-necessär (som för övrigt blev riktigt välkomponerad denna resa), glatt övertygad om att det var en mumsig återfuktande mask som jag skulle kunna ha som nattbehandling efter flygresan och stressiga dagar i London.

När jag väl öppnade den visade det sig vara ungefär det motsatta, nämligen en lermask med lugnande och rengörande egenskaper — absolut inget att lämna på huden i mer än en kvart, max. Jahapp. Trots det passade den in perfekt i min nattliga rutin en av kvällarna eftersom min hud inte alls var på bra humör efter Londons smutsiga luft! Små plitor hade bildats på kinderna under dagen, och de tilltäppta porerna var ett faktum.

Elemis Repair Mask 2

En ansiktstvätt och lätt skrubb senare la jag på ett tjooockt lager Repair Mask, och fick faktiskt lägga på ytterligare ett eftersom det första sjönk in på ett kick. Vänta tio minuter — med en stark doft av lavendel i näsan — för att sedan tvätta bort den. Lyxen (utöver det uppenbara) i att bo på hotell är att i alla fall jag går lite hårdare åt de små ansiktshanddukarna än vad jag gör hemma i vanliga fall, så nu slog jag till på att tvätta bort masken med en våt, varm tvättlapp. Mycket bra val!

Len som en barnrumpa smorde jag in mig med min snällaste olja, och sov på saken. Dagarna efter klarnade plitorna och porerna upp mycket snabbare än vad de kan göra i vanligt fall, och om det var den friska luften i Göteborg (skoja) eller Elemis vågar jag inte svära på, men jag tror nog att brittiska Elemis hade ett rätt stort finger med i leken.

Elemis Repair Mask 3

4 kommentarer

Lägg till din →

Haha, vad gullig du är! Det är en jättebra idé, all typ av reaktion från våra läsare är bra reaktioner <3 Vi testade det faktiskt för länge sedan, men tekniken var inte så bra då... Har du sett någon speciellt bra/snygg lösning på andra bloggar? Tips mottages tacksamt!

Jag har torr och känslig hud, och tänkte ungefär likadant som du när jag skulle öppna mitt prov.
Men fick istället en glad överraskning då huden blev väldigt lugn och återfuktad. Mailade faktiskt Skincity där jag fått provet från och frågade om effekten då jag fått för mig att masken främst var för oren, fet hud. Fick svar att det nog var lavedeln som min hud tyckte om.
Tack för en bra blogg med många tips på lite ovanligare produkter.

Bästa hälsningar /Eva

Kul att höra att du hade liknande upplevelse, jag trodde att lavendeln skulle vara för retande men den funkade ju hur fint som helst. Värt ett köp kanske? 🙂

Lämna ett svar