En jämn, återfuktande, duell

hydrating-serums ren m picaut

Ett irriterande problem som lätt uppstår nu när årstiden skiftar mot höst är yttorrhet, tillståndet (inte hudtypen) som oftast märks av genom att huden känns obalanserad (torr och oljig på en och samma gång? Yes we can!) och ibland även stramande, och som dessutom har den störande bieffekten att rynkor och ojämnheter förstärks. Vad som behövs för en yttorr hud är fuuuuuukt, helst i lager och allra helst på en väl exfolierad yta så att det verkligen kan tränga ner och göra så mycket skillnad som möjligt. Hyaluronsyra har vi nämnt — och älskat — länge nu, men det är inte så konstigt eftersom det är en hjälte när det kommer till att binda fukt och hjälpa till att hålla huden smidig och elastisk.

Två serum som är ypperliga för detta är Instant Firming Beauty Shot från REN Skincare och ekologiska Hydra Miracle Serum från göteborsbaserade M Picaut. Båda kommer i glasflaska om 30 ml med pipett och konsistensen är som en tunn gelé. Priset (649 kr för REN och 699 för Picaut) är saftigt och utan större skillnad, så vilket serum du ska slå till på handlar främst om vilket märke du gillar bäst, och såklart om ekologiska ingredienser står högst upp på prioritetslistan.

För min hud (blandhud åt det känsliga hållet) fungerar båda serumen lika bra, och båda gengäldar min hud med just fukt och spänst. Eftersom jag inte drabbas av yttorrhet jätteofta är effekten av serumen inte *WOW OMG WAT* men för min man som är yttorrhetens mästare hjälper dom enormt. Något överraskande gillar han Instant Firming Beauty Shot från REN liiiiite mer än Picaut, främst pga “det sjunker in lite mer, känns lyxigare liksom”. Ja ni får ta hans ord helt enkelt.

Snabbt recept för att fajtas mot yttorrhet: använd en snäll (gärna krämig) rengöring och använd allra helst en fuktad handduk för att avlägsna den istället för att skölja med vatten. Exfoliera snällt ett par gånger i veckan, och använd alltid ett återfraktande serum ihop med en lätt fuktkräm. Att använda något av REN eller Picaut-serumen utan att avsluta med fuktkräm är nästan helt och hållet onödigt, eftersom serumet då inte får någon efterföljande fukt att binda. På samma sätt är det ingen idé att lägga en olja ovanpå serumet — i alla fall inte utan en fuktkräm som mellanlager. Att avsluta mackan serum + fuktkräm med en olja på toppen är *aldrig* en dum idé.

Återfukta på mina vänner!

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar