Hallonvinäger till håret

yves-rocher-rinsing-vinegar

För tillfället är mitt hår allt annat än glansigt och livfullt, och jag vet inte riktigt vad det beror på. Luftfuktigheten? Väderomslaget till höst? Skräprester från produkter och avgaser? Dags för en klippning? Kanske en kombination av allt, hur som helst så är det riktigt risigt. För att försöka råda bot på det (utan att klippa mig, eftersom jag inte hittar någon frisör specialiserad på lockigt hår i Göteborg) ska jag prova ett par omgångar med Rinsing Vinegar från Yves Rocher (99 kr/150 ml).

Jag har läst om hemmakuren att skölja håret i vinäger tidigare men inte riktigt orkat researcha och ta tag i det, så när jag såg den här i deras butik blev jag direkt sugen och grabbade tag i den. Håret ska först schamponeras och balsameras som vanligt, sen doseras med vinäger för att till sist sköljas rent. Effekten ska bli ett glansigare hår och dessutom en neutral ph-nivå. Tydligen är det extra bra för hår som duschas i kalkrikt vatten eftersom det mattar ner håret. Någon som provat?

5 kommentarer

Lägg till din →

Jag har testat vinäger i håret ( tex några matskedar till en knapp liter ljummet kramvatten) och mitt lockiga torra hår blir väldigt snyggt! Är lite rädd att det sura kan slita på håret (ingen aning om det är så dock) så jag gör det inte så ofta. Kan ge dig tips på både en frisör i Göteborg som är utbildad på lockigt hår, och på min frisör, också i Göteborg, som är helt grym! Vill inte klippa mig nån annanstans numera. Maila så kan jag tipsa!

Lämna ett svar