Pixi Glow Peel Pads

glow-peel-pads

Att Pixi Glow Tonic har en enorm och lojal fanbase både i Sverige och runt om i världen är ingen nyhet längre, och den är fortfarande en väldigt bra och pålitlig AHA-behandling snäll nog att använda en gång om dagen. Hur står det då till med det väldigt mycket starkare storasyskonet Glow Peel Pads, som smäller till med inte mindre än 20 % glykolsyra (jämfört med 5 % i Glow Tonic)?

Jag kunde inte låta bli att köpa en burk när jag var på Target i USA i våras, och för $22 fick jag 60 indränkta rondeller att ta med mig hem. Eftersom jag varit lite återhållsam med syror de senaste månaderna, speciellt under sommaren, tog det ett bra tag innan jag testade — men damn vilket resultat jag märkte av redan efter första försöket! Rondellerna i sig är rätt grova så jag är försiktig när jag stryker dom över huden, extra försiktigt på kinder och kring läppar. Känslan skiljer sig väldigt mycket från vanliga Glow Tonic, som är som ett vatten som dunstar av, med Glow Peel Pads som känns väldigt mycket mer aktiva och dessutom lämnar en lätt oljig hinna på huden. Men, det är inget som spelar någon större roll eftersom den här produkten faktiskt ska sköljas av efter ett par minuter till skillnad från Glow Tonic.

Det här är alltså mer av en då-och-då behandling än något du gör på en regelbunden basis, och jag uppskattar verkligen styrkan i kombination med att det inte är en produkt som ska lämnas kvar på huden! När jag sköljer med vatten 2-3 minuter senare känns huden mjukare än på länge, och all eventuell stickande känsla försvinner. Första gången jag testade fick jag in lite produkt i munnen/på läpparna när jag sköljde av, och det smakade fruktansvärt illa så undvik det! Mina senare användningar har jag istället baddat bort produkten med en våt, ljummen handduk istället — rekommenderas varmt, var bara försiktig så att du inte får en extra exfoliering av frottén.

emkrutin-pixi-glow-peel-pads

Exempel på en effektiv men snäll kvällsrutin med Pixi Glow Peel Pads

Förutom uppenbart mjuk hud direkt efter är det morgonen därpå som jag verkligen blir imponerad av effekten. Jag använder bara Glow Peel Pads i min kvällsrutin (max en gång i veckan, oftast mer sällan än så), ofta följt av återfuktande produkter som toner + serum + kräm + olja, och den lyster samt jämna hudton jag möts av dagen efter är im-po-nerande hörrni.

Jag har inte upplevt några som helst negativa bieffekter av Glow Peel Pads, och kan varmt rekommendera dom för er som vill ha rejält med drag och som är vana vid syror. Visst, ingredienslista innehåller denaturerad alkohol som konserveringsmedel, men eftersom produkten bara är på huden i ett väldigt fåtal minuter är det inget som oroar (mig).

Direkt efter andra användningen var jag såpass övertygad om deras storhet att jag gav Ka en burk med ett gäng i för henne att testa, och jag hoppas att dom fungerar lika bra för henne som för mig. I Sverige går Glow Peel Pads att köpa på Eleven.se för 369 kronor (lite mer än sex kronor per rondell).

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar