Sweet Orange à la Kicks

img_4067

I min senaste Tio tomma kunde ni se bevis på att jag verkligen gillar att gå igenom olika dusch- och kroppsprodukter, inte så konstigt kanske — duscha måste jag ju och varför inte med något gött? Serien jag använder för tillfället är Vitamin C Sweet Orange från Kicks egna märke, en rätt söt historia men som ändå får godkänt doftmässigt.

Duschkrämen är som duschkrämer vanligen är, inget speciellt att nämna trots att den enligt utsago ska vara lätt peelande:

En härligt fräsch och rikligt löddrande showergel med PHA-syra för en lätt exfolierande effekt

Nja, jag har inte märkt av någon exfoliering att nämna och den känns alltså som en helt vanlig duschkräm med extra härlig doft.

Efter duschkräm kör jag Double Scrub en gång i veckan, som även den innehåller PHA-syra samt tillsatt bambu- och riskross för lite riv. Det kan vara lite bökigt med en burk i duschen, men eftersom produkten är såpass tjock (tänk en krämigt hård hårinpackning!) är en tub uteslutet. Det känns lite konstigt att den är så krämig, men rivet är det inget fel på och slutresultatet är härligt mjuk hud. Däremot behöver jag smörja in armar och ben efter duschen — vilket jag gärna gör, så I don’t mind — och då passar jag på att använda tillhörande body lotion. Lätt både i konsistens och att smörja in doftar den flyktigt av apelsin, perfekt så att den inte stör under dagen.

kicks-vit-cimg_4069

Som bonus finns det även en body lotion med lätt glow i, Gorgeous Legs, som faktiskt inte är helt tokig. Som alla liknande produkter syns det kanske lite väl tydligt att det är skimmer i om du sitter i direkt solsken, men på normalt avstånd och vanligt dagsljus ger den en fin lyster.

Hela Sweet Orange-serien är Fairtrade-märkt, och för dig som gillar sötsyrliga dofter och bra kroppsvård är den en given rekommendation.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar