Mádara Herbal Deodorant

madara herbal deodorant

Nu är det dags för ett toppentips för er som kör på den icke-traditionella vägen när det kommer till deodoranter, nämligen aluminiumfria Herbal Deodorant från lettiska Mádara. Innan vi börjar tycker jag att vi läser om inlägget om deodorant vs. antiperspirant som Ka har skrivit, det hittar ni här, och sen även den här roliga och informativa artikeln på Into The Gloss.

Så. För egen del är det inte en fråga om att vara rädd för eventuella (och, ej vetenskapligt påvisade) förhöjda risker för bröstcancer, utan helt enkelt om att aluminium lämnar både illaluktande doft och gula fläckar i kläderna, och att jag tycker det känns bäst att låta kroppen göra det den vill — svettas, ni vet. Jag har nämnt det tidigare, men det tåls att sägas igen: trots att jag är en riktigt svettis så luktar mina kläder allldrig illa sedan jag bytt till aluminiumfria deos. Ja, jag svettas och ja, det blir lökringar. Men igen, YOLO och vem fan orkar bry sig?

madara deo

Herbal Deodorant från Mádara är till dagens dato den bästa deodoranten jag testat, och detta trots att den kommer som roll-on och inte stift. Den lämnar absolut inga fläckar på kläder — trots ömtåliga material som siden och tunn bomull — och jag har inte märkt av en tillstymmelse till odör. Doftsättningen är naturlig och liksom skogslik åt det gröna hållet, och jag gillar att själva rullkulan är lite större än vanligt. Formulan är snabbtorkande så det räcker med att låta den torka ett par minuter medan jag fortsätter med min hudvårdsrutin, för att sedan kunna ta på skjorta eller tröja utan att vara rädd för utsmetning eller fläckar.

Det som gör att Mádara tar över förstaplatsen från amerikanska Primal Pit Paste är att jag efter lång användning av PPP insåg att den ger fettfläckar pga baserad på kokosolja (jag vet, det hade jag ju kunnat räkna ut med röven) och således förstört ett par finare skjortor >:C Jag använder den fortfarande dagar jag bara såsar hemma i gamla t-shirts, men annars är den bänkad.

Vad vill ni veta mer? Den kostar lite mer än hundra kronor och finns på bland annat Åhléns och Ecoliving.se. Jag kommer köpa en ny när mina 50 ml tar slut, om jag inte tar och provar någon av de två andra formuleringarna — Soothing eller Bio-Active.

4 kommentarer

Lägg till din →

Jag fick tyvärr klåda efter att ha använt den här ? så nu har jag kört utan ett tag. Det funkar förvånansvärt bra. Har gått tillbaka t Care of Gerd de dagar jag inte vågar vara utan deo.

Usch! Jag gillar också Gerd men Madara funkade ännu bättre för mig faktiskt. Armhålor verkar vara både känsliga och väldigt individuella!

Lämna ett svar