Ett klassiskt Vad Jag Köpte i USA-inlägg

Eftersom jag reser till USA relativt ofta (ca en gång om året #klimatångest) reflekterar jag inte lika mycket över de “vanliga” saker jag köper varje gång, men om jag tänker efter kanske det kan vara roligt att läsa om trots att jag är så pinsamt blasé? Det var ju trots allt rätt roliga inlägg när vi började åka oftare till USA back in the days, både jag och Ka.

Den senaste resan för en vecka sedan prickade av en ny stad för mig (Denver, Colorado) och vår gamla hemstad (Pittsburgh, Pennsylvania). Båda städerna har rolig shopping på sitt sätt, även om det aldrig går att jämföra med exempelvis NYC som är en stad/väsen för sig själv. Som jag nämnde inför avresa försökte jag hålla mig i skinnet eftersom jag redan har produkter som väller ur skåp och lådor, men visst — lite unn blev det. Främst hudvård.

Jag har fortfarande inte gått ned i ett fullskaligt arkmask-beroende som många andra har, men visst är jag intresserad. Det passar mig dessutom utmärkt att köpa hudvård som tar slut på ett tillfälle, så blir jag inte lika stressad över att använda upp saker innan dom blir för gamla. Från Sephora blev det två masker från Dr.Jart+ (en för återfuktning och en för att lugna och reducera utbrott), på Target plockade jag upp två billiga från koreanska Mizon som jag knappt vet någonting om alls ($3,50 styck), och i en suuuuperfin och lyxig ekologisk hudvårdsbutik i Denver gick jag på att köpa Orgaid Anti-Aging & Moisturizing med en massa aloe vera och niacinamid i.

Goes without saying är att vi köper minst en tub Sensitive Facial Cleanser från Acure när vi är på Whole Foods, och x antal bollar med läppbalsam från eos eftersom dom kostar ungefär hälften jämfört mot hemma i Sverige. De små deluxe sample-tuberna från Drunk Elephant och Peter Thomas Roth fick jag med min Sephora-beställning och ska bli spännande att testa framöver, samma gäller för den lilla masken från Fresh Skincare — Vitamin Nectar Vibrancy-Boosting Face Mask. Tack vare ett presentkort hos butiken Anthropologie (tänk er en mix av Indiska, Hemtex och “Gullig Presentbutik med Många Doftljus”) köpte jag ett 100 % squalane-serum från ekologiska och snygga Indie Lee.

I den snygga ekologiska hudvårdsbutiken blev det dessutom, som planerat!, en flaska med återfuktande ansiktsvatten i sprayform från Josh Rosebrook, och en påfyllning med krämrouge till min numer tomma Kjaer Weis-dosa. Jag fick dessutom med en liten burk med ansiktstvätt från Josh som jag läst mycket fint om på Instagram, kul! Och vem har någonsin blivit bankrutt av en liten flaska Clear eyes? Nä, juste.

Sist men absolut inte minst (eller billigast) är en tung glasburk med May Lindstroms The Honey Mud ansiktsmask. Jag la min beställning bara någon vecka innan priserna sköt i höjden, men pungade ändå ut med dryga sjuhundra kronor. Jag vet, sjukt, men låt mig va. Fick dessutom en väldigt generös gåva på köpet, men det tar vi en titt på nästa vecka.

Klart! Och som en rolig flashback, här är våra äldre inlägg där vi visar vad vi köpt på våra semestrar i Amerika:

9 kommentarer

Lägg till din →

Åh, hoppas du fick The youth dew, den är så himla skön!
Bra timing att hinna före prishöjningen, på Cult Beauty blev ju höjningen betydligt saftigare än de amerikanska 15% det talades om. Jag fick hicka när jag såg hur mycket The Blue Cocoon kostar nu, tur att den är dryg.

Eller hur, jag reflekterade över hur mycket billigare allt var på t.ex. Cult än Mays egna butik när jag gjorde research för ett par månader sedan och blev rätt förvånad över hur det kunde vara så (Cult hade Honey Mud för flera hundralappar billigare än May.com). Trist att priserna kom ikapp till slut 😉

Om jag ska köpa någon ytterligare produkt i framtiden tror jag att jag kommer utnyttja mina amerikanska vänner, inte minst för att få lite GWP och göra köpet mer rättfärdigat 🙂

Alltså, arkmasker! Jag är på väg in i ett ohälsosamt beroende känner jag. Ägnar löjligt mycket tid åt att drömma om dem, planera inköp osv. Vaknar jag på natten kan jag bli liggande vaken eftersom jag börjar tänka på dem. Är till och med sugen på att starta ett eget insta-konto för arkmasksnörderi. Min plånbok tycker det är en sjukt dålig idé. 🙁

Ha ha ha! Jag brukar också tänka på hudvård och krämer om jag är orolig och inte kan somna, men det brukar inte gå så långt.. 😉

Lämna ett svar