Kan vi prata lite om hårborttagning?

Sarah C Andersen

Det känns i luften att skiftet har skett och att våren är här för att stanna, och förhoppningsvis bli ännu MER vår innan vi helt plötsligt hittar oss själva sittandes på en klippa mitt i sommaren. På samma sätt som ett mer rigoröst användande av solskydd kommer naturligt dyker även frågan upp om kroppsbehåring, och om dess eventuella borttagning.

  • Bikinilinjen Jag är trött på att gå omkring hjulbent i 48h (skojar inte) efter en under omständigheterna sett minimal vaxning av bikinilinjen — och då går jag ändå till ett specialistställe för vaxning här i Göteborg — men blir ändå så vansinnigt skinnflådd att det inte är sant. Tunn och känslig hud + grova hårsäckar = orimligt dum kombination. Och nej, det blir inte bättre efter varje gång, och nej, jag tänker inte utsätta mig själv för det igen. Rakning och all irritation som kommer med det lockar inte hellre, så vad finns det då kvar?
  • Armhålan Om jag ens tänker på smärtan jag förställer mig vaxning här innebär får jag svimningskänslor och blir kallsvettig, så det kommer aldrig hända. Rakning är lite tricky även det tycker jag, dels pga födelsemärken men även för att det skadar huden rätt rejält och oundvikligen börjar klia. Har Veet utvecklats något sedan jag senast testade det på 90-talet? *hehe* Snälla dela med er av vad som funkar för er!
  • Benen Här bryr jag mig minimalt och kör all in rakning, när jag orkar, PALLA mer effort än så

Alright, help a sister out! <3

20 kommentarer

Lägg till din →

Jag kör brazilian vaxning + kräm som dämpar rodnad och inväxta hårstrån. Funkar fint och jag tycker att det blir bättre ju oftare jag går. Har dock övervägt laserborttagning pga stämmer in på *ljus hy mörka hårstrån* var vaxar du dig, vilken salong?

Vad gäller armhålan – lider av samma men har märkt att det hjälper att smörja med aloe vera efteråt. Kanske värt att testa?

Ben – rakning. Testade vax för hundra år sen; det är inte värt det.

Åh Gud, jag kan inte ens tänka mig brazilian.. :O Krämen låter bra, vilken är det? Och jag brukar gå till Salong Underbart på Aschebergsgatan, har du tips på några som kanske är ännu bättre eller specialiserade på känsliga typer haha?

IPL borde funka bra för mig med, men jag vet väldigt lite om det… aloe funkar väldigt sällan för mig tyvärr.

traditionell vaxning men inga remsor, jobbar inte med sockring. Monica som har salongen jobbar ensam! jag tycker du ska boka, hon är grym!

Oj, det låter farligt nästan! Haha måste googla, men tänker bara på hur varmt det är att råka bränna sig på smält socker i köket 😛

Jag skulle älska om det finns nån bra och effektiv! Tar väldigt gärna emot tips om du provat något speciellt märke som är bäst? 🙂 Tack!

Armhålorna krävde inte så många behandlingar, såg resultat redan efter 2-3:e behandlingen. Det tog längre tid med bikinilinjen. Men det är så värt det! Testa!

Jag vaxar regelbundet på salong, ben, armhålor och brazilian men hon jag går hos använder sockervax och det är stor skillnad! Mjukare hår och mindre smärtsamt (om jag går regelbundet) jfr med traditionellt vax. Att hon dessutom är supersnabb gör väl sitt till med!

Skulle vilja testa sockring på Sugar me i Sthlm. Tror dom är asbra, och att det gör mindre ont än vax. Sen hörde jag tips om att strö på babypuder där man ska vaxa, fastar inte vaxet i huden utan bara i stråna… kan va värt att testa..!

Lämna ett svar