Två fransoser och en italienare

Det kan vara lätt att tro att det fullkomligt ramlar in press- och arbetsprover hemma hos oss skönhetsbloggare, men så kan vi berätta att fallet inte är. Vi försöker att begränsa de utskick som vi får/ber om till sånt som vi verkligen tror passar in både på våra hudtyper samt vad ni läsare vill läsa mer om (för att minska på både leveranspåverkan samt allmänt svinn), och här är tre sådana produkter som jag är väldigt nyfiken på att sätta på prov.

En cream to oil-rengöring för känslig hud, från pålitliga märket Comfort Zone? Jahadå, det låter mycket intressant. Remedy Cream to Oil Ultra Gentle Cleanser (325 kr/150 ml hos t.ex. Hudoteket) ska rengöra skonsamt men effektivt, och hjälpa till att bibehålla hudens ytbarriär. Det gör ju inte heller ont att italienska Comfort Zone piffat upp sina förpackningar det senaste, för oj vad det här är stilrent och snyggt. En första provomgång skvallrar om att det här kan vara en strålande rengöring för morgonen, istället för att försöka ta bort lager med smink med på kvällen. Helt oparfymerad, krämig och mjuk!

Franska Caudalíe satsar istället på uppljusande och lystergivande produkter i sin serie Vinoperfect, där dom alldeles nyligen släppt essensen Vinoperfect Concentrated Brightening Essence (429 kr/150 ml) — att användas efter rengöring och toner, innan serum. Med en lätt touch av AHA (i form av glykolsyra) ska den inte bara hjälpa till att återfukta och mjukgöra utan även ge en ytterst lätt exfoliering och uppluckring av pormaskar samt tilltäpptheter. Rekommenderas självklart att användas tillsammans med serum ur samma serie ?  och så länge min hud inte grinar till (som den så ofta vill nu för tiden) och reagerar på kombon ska jag försöka utvärdera den både ensam och ihop med Vinoperfect Radiance Serum.

Till sist avslutar vi med ett bra solskydd, och det hittar jag förhoppningsvis i Sun Ceutic 50 från Dermaceutic (519 kr/50 ml), ett fysikaliskt solskydd med zinkoxid och titaniumdioxid samt hyaluronsyra och aloe vera för återfuktning och elasticitet. Formulan är doftfri och påminner lite om en ansiktsmask som innehåller havre, och konsistensen påminner om min favorit från Filorga — det vill säga lite åt det tjockare hållet utan att för den delen resultera i glansighet à la smörpaket.

8 kommentarer

Lägg till din →

så nyfiken på caudalie-produkten! Läste om den på någon hemsida och den låter jättebra.
Men varför är det en “essence” jag förstår inte riktigt skillnaden? Det låter ju mer som en exfolierande toner?!

Ja alltså det här med alla vätskor är ju sjukt oklart, går inte att säga annat. I det här fallet killgissar jag på att det är en essens just för att BHAn är i såpass pyttig del och snarare en bisats än själva huvudnumret, och att det mest är med för att boosta efterföljande serum. Inte tillräckligt potent att använda med bomull alltså, det tror jag mest bara skulle dra omkring på huden utan att kunna göra så mycket? ?

Fast glykolsyra är väl AHA…? (Inte för att det spelar så stor roll, om det nu är en essence snarare än exfoliering) Caudalie verkar släppa mycket nya spännande grejer nu, är sugen på att testa!

Lämna ett svar