Dagkrämer jag gillar

Att lägga krutet (läs: våra surt förvärvade kronor) på serum och behandlande produkter istället för rengöring och kräm känns som en smart strategi när det kommer till hudvård, och på det temat tänkte jag radda upp ett par dagkrämer som jag gillat det senaste:

  • Avène Crème Tolérance Extreme (189 kr/50 ml) — en väldigt snäll, återfuktande och skyddande kräm som jag använde upp en tub av förra sommaren. Extra bra efter mycket sol och bad eller andra påfrestande aktiviteter, och extra plus för att Avène är rätt lätta att hitta i diverse apotek eller skönhetsbutiker. Lirar bra med de flesta serum skulle jag säga, och behöver inte någon form av ansiktsolja för att kännas precis så där inpackande som man ibland vill ha det i sin kvällsrutin.
  • Kiehl’s Skin Rescuer (315 kr/75 ml) — jag har sagt det förut men jag gillar verkligen de krämerna jag testat från Kiehl’s! Att Skin Rescuer kommer i pumpflaska istället för märkets klassiska burkar är toppen, och trots att jag förväntade mig en rätt lätt och tunn formula är det istället en fast och rik historia. Återfuktar bra och säger sig dessutom lugna stressad och uppblossad hy, och för mig funkar den fint oavsett serum före och eventuell olja efteråt.
  • Sunday Riley Tidal (£60/50 ml) — dyr men oväntat trevlig måste jag säga, jag hade inte höga förväntningar men det var något med konsistensen som gjorde den här till en vinnare i min bok. “Water cream” tror jag är ett koreanskt koncept, och det är svårt att beskriva formulan än något annat än en slafsig och våt men ändå fast och krämig gelévisp. Glasklart va? Väldigt mysig och mysig att applicera samtidigt som den verkligen hjälper till att återfukta och ge en satinlik finish.
  • Ole Henriksen Sheer Transformation (510 kr/50 ml) — den här är också lite för dyr egentligen. I Sverige vill säga, för priset i USA är nästan hälften (!!!) och där går det dessutom att köpa mindre burkar om 15 ml som är perfekta både för att prova på eller bara ha en mindre variant till resor. Mer traditionell kräm än SR Tidal utan att för den delen bli tråkig eller kritig, och det jag gillade mest med den var hur okomplicerad men pålitlig den var. Den var alltid ett säkert kort att använda om min hud bråkade, eller jag skulle prova ett nytt serum och ville ha något som påverkade minimalt.

Lämna ett svar