Veckans provpåse: Drunk Elephant T.L.C Sukari Babyfacial


Trots det faktum att jag har relativt känslig och reaktiv hud är det inte många produkter jag känt verkligen ~BräNNeR soM SaTAn~ men här har vi den första, och jag var rätt orolig de första minuterna jag testade Babyfacial från Drunk Elephant.

Om vi backar lite så fick jag en minitub Babyfacial från Sephora USA tidigare i år — jag valde den mest för att jag ville prova *nåt* från märket — men eftersom jag dragit ner radikalt på exfoliering medelst syror har den fått ligga orörd i badrumsskåpet sedan dess. Själva provet får MVG från mig i och med att den lilla tuben var plomberad så jag aldrig behövde känna någon stress för att det skulle bli gammalt och oanvändbart. Innehållet räckte till två generösa appliceringar och jag valde att låta minst en vecka gå mellan behandlingarna.

Behandlingar. Ja det är ett bra ord för vad jag skulle beskriva Babyfacial som, och jag har för mig att blandningen av 25 % AHA och 2 % BHA är såpass kraftfull och effektiv att den inte ligger inom gränsen för vad som får säljas direkt till konsument i exempelvis EU. I USA går det däremot bra och där verkar den dyra flaskan (hej $80) sälja som smör.

Själva produkten är ljusbrun, tjock och rätt kletig — lite åt honungshållet faktiskt, fast trots det inte speciellt svår att sprida ut utan att dra i huden. Direkt efter applicering börjar det värmas upp och pirra ORDENTLIGT, men jag blir inte röd. Trots det vågade jag absolut inte ha på den i de rekommenderade 20 minuterna (det tror jag bara du kan efter en försiktig upptrappning på ett par veckor om jag ska vara ärlig) utan sköljde av den efter ungefär fem minuter. Vatten löser upp masken effektivt samtidigt som det var SÅ. SKÖNT. att få svalka ansiktet — och utan att någon blir överraskad kan jag ju säga att ja, du är bäbismjuk efteråt. Jag gick in med alla återfuktande produkter jag ägde för att vara snäll och lugnande och blev faktiskt överraskad över att jag inte blev varken röd eller mer rodnad än vad jag vanligtvis är. Den gör helt enkelt vad dom påstår “it’ll knock your cells off”.

Jag tror (eller, vet) att det är lätt att ryckas med i den exfolierande hypen som snurrar just nu och om du redan har en väl fungerande rutin som innehåller exfoliering skulle jag inte säga att du behöver Babyfacial. Om du däremot är sugen på att gå över från daglig exfoliering eller att experimentera med olika typer till att istället göra något mer behandlingsliknande då och då är Babyfacial suverän. Nu provade jag bara två gånger men kan tänka mig att en behandling var tionde dag verkligen kan hjälpa till att hålla huden i bra skick och hjälpa till att få ut det mesta av din vardagliga rutin.

Water (Aqua), Glycolic Acid, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Glycerin, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Camellia Oleifera Leaf Extract, Lactobacillus/Pumpkin Ferment Extract, Lactobacillus/Punica Granatum Fruit Ferment Extract, Opuntia Ficus-Indica Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Silybum Marianum Seed Extract, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Vitis Vinifera (Grape) Juice Extract, Camellia Sinensis Leaf Powder, Cicer Arietinum Seed Powder, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Passiflora Edulis Seed Oil, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium PCA, Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate, Dextrin, Polydextrose, Sorbitan Isostearate, Amylopectin, Niacinamide, Phytosphingosine, Lactic Acid, Propanediol, Citric Acid, Titanium Dioxide, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Polysorbate 60, Caprylyl Glycol, Chlorphenesin, Phenoxyethanol

Här är innehållslistan, både för att se hur många typer av syra den innehåller men även för att jag faktiskt tycker det är en rätt snygg blandning av effektiva och lugnande ingredienser, och märk väl att konserveringsämnet är den absolut sista ingrediensen.

Lämna ett svar