Två förvånande medelmåttor

Här kommer jag kanske få vissa hudvårdsnördar emot mig, men… nej, de här två produkterna tycker jag inte lever upp varken till sitt (höga) pris eller hyllningar.

Peter Thomas Roth 24k Gold Pure Luxury Cleansing Butter (579 kr/150 ml) — jag tror inte att jag stött på en enda recension eller skönhetsbloggare som inte älskarrrrr det här rengöringsbalmet men för mig funkar det inte alls. Ja, det är guldigt och ja, det luktar gott (lätt blommigt från kamomillen) men jag gillar inte alls känslan när man masserar in det över ansiktet. Det jag tror är boven är att den liksom inte smälter ner till en olja på samma sätt som alla andra balms jag testat?

Direkt ur burken är konsistensen mjuk och krämig, mjukare än exempelvis Clinique, The Body Shop och Sunday Riley, och medan den blir mjukare och tunnare ju mer du masserar så omvandlas den aldrig riktigt till en olja. Istället känns det lite som att du bara brer ut ett smör mer och mer, om det låter vettigt? Inte är den fenomenal på att bryta ner smink heller för den delen. Personligen föredrar jag rengöringbalms som drar åt det mer vaxiga och oljiga hållet och som lättare går att emulsifiera med vatten. Och jaaa jag vet att man bör använda den medföljande svampen för att skölja av smöret men den känns alldeles för rivig för att jag skulle vilja utsätta min tunna hud för det. Jag kommer antagligen göra slut på min burk eftersom jag inte gillar att slänga saker, men betygsmässigt är det ett stort Nej från mig.

Biologique Rechercher Lait VIP O2 (519 kr/150 ml) — att jag fattat starkt tycke för krämiga och mjölkiga rengöringar kanske har märkts av här på bloggen i och med att jag skrivit om ganska många, och det var därför jag beställde hem en resestorlek av Lait VIP O2 från kultiga BR att testa på. Sån här typ av ansiktstvätt är vad jag använder varje morgon för att tvätta bort natten på ett mysigt och skonsamt sätt; massera in med torra händer på torrt ansikte och sen antingen skölja av eller torka bort med en våt handduk om jag vill ha en liten exfoliering på köpet. Det jag inte gillar med VIP O2 är att medan den rengör väl godkänt känns extremt odryg eftersom produkten absorberas av huden supersnabbt. Jag behöver alltså antingen använda väldigt mycket, eller tillsätta vatten för att kunna massera lite längre utan att dra i huden. Det här kanske betyder att min hud suger upp göttiga ingredienser men tyvärr känns det inte helt optimalt för en rengöring.

Jag uppfattar VIP O2 vara helt doftfri eller nästintill i alla fall vilket inte stör, men jag är heller inte mot att ha en liten kick av trevlig doft. Att tvätten påstås syresätta huden kan jag inte uttala mig om både för att jag inte använd den länge nog för att märka någon större skillnad, men heller inte för att…. hur skulle jag märka skillnad? Vad är extra syresatt hud? Högst oklart, men hur som helst — trots att den här är skonsam, effektiv och trevlig (när man fläskar på med en rejäl klick) är den för odryg och icke minnesvärd för att jag ska vara glad. Det enda jag är glad över att jag bara köpte en liten flaska. Nästa gång jag behöver en ny morgonrengöring kommer jag att köpa Josh Rosebrook Complete Moisture Cleanse, som en liten fågel viskat ska börja säljas på Cult Beauty.

5 kommentarer

Lägg till din →

Gillar att ni är så ärliga! Jag bli tveksam numera när jag läser recensioner och det är hyllingar all over, och ingen gnutta kritik. Efter att man testat några produkter som hyllats men blivit besviken så börjar man ta alla fina ord med en nypa salt…
Tex ansiktsolja, jag fattar inte riktigt vad jag ska med det till förutom till att rengöra…:) Den liksom bara halkar runt, och ansiktet blir blankt hela dagen. Bättre med en lite fetare men matt kräm för min del, tex Esse.
När jag ändå skriver; har ni något tips på ett serum för torr hud som inte är oljigt, men gärna ekologiskt och inte superdyrt? Ju färre ingredienser desto bättre. Ej ett fan av mycket aktiva aromatiska ingredienser etc. Gillar Esse serum men vill gärna bredda repertoaren.
Tack på förhand från känslig torris. 🙂

Tack för din kommentar Anne! Det är kul att höra för det är alltid svårt att veta vad som är kul att läsa, hyllningar eller sågningar 🙂
Personligen gillar jag oljor för att blanda ut en fuktkräm med, eller lägga som avslutande “lock”. Men mest gillar jag dom som rengöring som du säger!

Ekologiskt serum säger du, för en känslig torris. Hmmm, låter som min hud 🙂 M Picauts fuktserum är klassiskt och toppen, helt doftlöst och snällt men kostar å andra sidan 6-700 kronor så det går bort. Jurlique “Herbal Recovery Advanced Serum” är bra, kostar lite över 400 så det är ju relativt vad “inte superdyrt” är. Jag provade precis en tester av Estelle & Thild “BioDefense Multi-Action Youth Serum” och det kändes bra; både återfuktande och utan att ge några reaktioner, kostar också 425 kr. Dom har ett som heter “BioHydrate Thirst Relief Vitamin Serum” också som är betydligt billigare på 299 kronor, men det har jag inte testat. Ser ut som att vara en bra INCI däremot.

Vilka serum har du kört innan och gillat? 😀

Tack för tips! Ska kolla in Estelle och Thild tror jag! Har inte kört så mycket serum innan, provade ett från Moonsun Organic för några år sedan som doftade underbart. Och ett från Lumene i orange frostad flaska… som jag blev lite irriterad av. Sen har jag provat en olja från Mossa som också var för doftig och irriterade på nåt sätt. Tvekar ofta att köpa produkter av rädsla att de skall vara för “starka”, alltså med en massa olika växt-ämnen i etc. Tycker att jag kan bli lite röd och flammig av det mesta i produktväg och då vill man ju ha något jättesnällt. Kan i och för sig bero på torr hud i sig som irriteras av i princip allt på vintern. Nu kör jag en ansiktsrengöring och dagkräm från Flowers (som heter lindblom, köpt i affären på Linnégatan i Gbg) som är hur milt och snällt som helst.

Det är likadant för mig, sedan jag började akta mig för esentiella oljor och starka doftsättningar överlag har min hud blivit mycket lugnare och finare. Ett väldigt bra, icke-irriterande och effektivt hyaluronserum är Hydraluron Moisture Booster som kostar ca 300. Jättebra! Ännu billigare om du har vägarna förbi England! Men tyvärr inte ekologiskt. Fast det kanske det kan vara värt för att slippa irritanter..? Annars är det som sagt M Picaut, men det kostar ju dubbelt så mycket.

Lämna ett svar