Kerstin Florian Brightening Concealer

Det senaste har det varit mycket som jag testat som varit riktigt, RIKTIGT bra och det är roligt att vara inne i en sån fas. Det blir både kul att testa mer och skriva om det — en go win win situation. En av dessa fullträffar står doldisen och spa-märket Kerstin Florian för, ett märke som jag knappt vet någonting om men som vi fick klämma lite på under DB Expo tidigare i år.

Kerstin har utökat sitt produktutbud med ytterst få sminkprodukter däribland Brightening Concealer (295 kr/10 ml) som jag har testat i den ljusaste nyansen (Ivory). Det ska sägas redan här att Brightening Concealer — och även relaterade CC Crème och Skin Renewing Foundation — alla lider stort i sitt nyansutbud. Concealern finns i ynka tre ljusa toner och alla med någon hudton annan än Ms. Piggy (dvs mig) får gå hem tomhänta och bortglömda. Det vore skrattretande om det inte vore så jävla exkluderande, provocerande och rakt ut oacceptabelt.

Men, jag kan tyvärr inte bortse hur jävla grym Brightening Concealer är (för mig och min ljusa nuna) och tror att det ändå är av intresse för ett par av er som läser att få veta detta. Storheten i Brightening Concealer är hur den helt magiskt smälter in i huden och jämnar ut hudtonen på ett kick. När jag, som nu, har bra huddagar känner jag inte lika mycket för att täcka hela ansiktet med foundation utan istället punktmarkera enbart rodnader och lätt flammig hud med en concealer. Jag har försökt att använda Glossier Stretch till detta syfte men den lyckas inte på långa vägar att vara lika fin på som Kerstin.

Jag använder en klick stor som… en halv ärta? lol och använder handryggen som palett. Sen plockar jag upp oh så lite produkt i taget med min favoritborste för concealer från Bobbi Brown och borstar in över kinder, tinning, haka, näsvingar och ovanför ögonbrynen. Där jag vill ha en jämnare hudton och extra lyster helt enkelt. Produkten smälter in och blandas fint på studs och det är ren och skär sminklycka för en latmask! Hållbarheten har jag heller inget att klaga över, och all in all är det enbart nyansutbudet och prislappen som är negativt — speciellt eftersom den bara innehåller 10 ml.

Luminizing CC Crème (Natural Beige) vs. Brightening Concealer (Ivory)

Om jag ska använda tre ord för att beskriva den skulle det vara Krämig, Korrigerande, och Lystergivande. Ni kan däremot hålla er borta från märkets CC-kräm då den är en fet och silikonig historia som mest glider omkring i ansiktet.

Lämna ett svar