Lugnande propolis

Det var mitt i torra, reaktiva och plitiga november som jag först blev presenterad med produkter innehållandes propolis — ett ämne som som bin samlar in från växter och träd, och som då mixas med bivax och lite saliv för att användas till att täta den lelle bostaden för bina. Packat med antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper är det inget nytt att det används i hudvård, speciellt i asiatiska länder, men sent ska syndaren vakna.

Hade jag kunnat hade jag antagligen utnämnt Leegeehaam Vita Propolis Ampoule (339 kr/15 ml) till årets bästa serum men tyvärr satt jag med munkavle i december eftersom jag fick Vita Propolis Ampoule utskickat till mig som en del av Daisy Beauty Awards där vinnaren inte korades förrän nu i februari. Spoiler alert, Leegeehaam vann inte! BUUUU! Jag satte personligen det här serumet högst upp på listan för det var länge sedan jag stött på en sådan märkbar skillnad tack vare ett serum — utöver att hjälpa till att återfukta huden RE-JÄLT märker jag även av en lugnare och mindre reaktiv hy. Att det dessutom levererar på lysterfronten är en välkommen bonus så det enda minuset jag kan komma på är den höga prislappen till de få millilitrar man får.

Propolis i mitten ungefär, omsprungen av bland annat rosenvatten och niacinamid

Men, och här har ni något häpnadsväckande, trots att jag gjorde slut på min 15 ml ampull så har jag köpt en ny! Två, till och med! Och det mina vänner säger något när det kommer från en skönhetsbloggare som inte har underskott på nya produkter. Jag passade på att shoppa när Skincity hade rea på julafton men jag har sett att dom kör bra erbjudanden på märket då och då så det kan vara värt att hålla ögonen öppna. Det har heller inte gått mig förbi att det finns en uppsjö med random propolisprodukter att botanisera mellan på siter som eBay och iHerb, så ta på er googlebyxorna och undersök era alternativ innan ni går på det dyraste (även om det kanske är enklare som ett första insteg).

Hey girl

Som en del av julrean fick jag även med tillhörande ansiktskräm, ljusgula Vita Propolis Cream (389 kr/50 ml), som är en närande och rik historia som ger lyster å det grövsta. Inte en kräm för dig som har lätt att bli oljig (mot din vilja, vill säga) för här pratar vi tunnflytande men smörig — och nästan lite… klistrig? På så sätt att den beter sig trådig när du tar upp den med fingrarna. Väl på huden ger den däremot ett sammetslikt och återfuktat resultat utan att klibba.

Jag har inte använt krämen i samma utsträckning som serumet så jag kan inte uttala mig om någon mer långvarig effekt men jag tycker absolut att det här är en väldigt trevlig dagkräm som sannolikt lirar med de flesta ytterligare produkter — oavsett om det är syror eller retinol.

Mumsig propolis som absolut huvudingrediens

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar