Sex lack från SS18 OPI Lisbon

2018 är tanken att jag ska försöka använda mina nagellack lite oftare, och jag har dessutom gjort ytterligare en utrensning så att det “bara” är färger kvar som jag verkligen gillar och vill använda. Ungefär precis efter den rensningen kom våren och sommarens kollektion från OPI hem till mig och jag har arbetat mig igenom dom sedan dess.

Ärligt talat är OPI Lisbon inte en kollektion som lockar mig speciellt mycket då många av färgerna ser lite dammiga ut — plus det extremt stora WTF som uppstod när jag läste igenom pressmaterialet:

OPIs kollektion för våren/sommaren 2018 speglar en stad som rymmer hela världens nyanser. Etnisk mångfald, stilsäkert mode, klassiskt till modernt.

… men som sen frontas av inte mindre än 6 av 6 white girls? What the actual fuck, OPI eller om det nu är den svenska sidan som fuckat upp — det spelar ingen roll. Osmakligt, exkluderande och provocerande.

Av de sex första lacken ut för testning tror jag bara att det blir det sista We Seafood and Eat It som kvalar in att ta plats i min nagellackslåda. Det är en smaskig vattenmelonsfärgad rosaröd nyans med en liten touch av jelly finish (vilket tyvärr gör att hållbarheten var lite sämre än hos de andra klassiska krämlacken) som jag faktiskt inte tror att jag har något liknande av. Visst, mangofärgade Sun, Sea and Sand in My Pants är originellt men inte riktigt min färg, plus att det lätt blir strimmigt trots två lager. The jury is out on that one…

Lämna ett svar