Starskin PRO Micro-Filler Mask

Det ska sägas att jag var ytterst skeptisk när ett pressprov (av misstag) på tvåstegs-arkmasken Micro-Filler Mask från Starskin levererades tillsammans med beskrivningen

När cremekoncentratet masseras över ansiktet, rullar de vassa micropyramiderna smärtfritt över huden och skapar på ett kontrollerat sätt en mängd små punkteringar i huden

“Punktueringar”? Du menar att jag frivilligt ska vilja rispa upp huden för att sedan lägga en armask ovanpå, för att på så sätt låta återfuktande ingredienser slussas ner “djupare”? OUCH nej tack, jag tror att jag står över. Det plus en väldigt plojig förpackning där det första stegen huseras i vad som ska se ut som en injektionsspruta… nope.

Men. Nyfikenheten tog över och det i kombination med att min hy för tillfället är på bra humör och inte kändes känslig så rev jag upp förpackningen i fredags kväll. Konceptet är alltså att 1) peela huden med en kräm, för att sen 2) återfukta med en arkmask.

Krämen som kommer ut ur sprutförpackningen är tjock och kletig och faktiskt rätt snålt tilltagen. Jag vägrade att lägga den på huden rakt ut ur sprutan (där gick gränsen) utan klämde ut allt i handen och masserade sen in i ansiktet. Först var jag osäker på om det ens skulle räcka till hela ansiktet utan att behöva draaaa ut det (vilket skulle varit onödigt slitigt på huden) men när jag började massera fördelades det okej. Peelingen är extremt effektiv så det krävs de mest fjäderlika rörelserna någonsin för att inte vara onödigt rivig, men kornen är åtminstone mikroskopiska och superfina så det kändes inte som ett grovt rivjärn över huden.

Efter att jag masserat i cirka två minuter löd instruktionen att man skulle klappa försiktigt med fingertopparna för att sedan lägga på tillhörande arkmask. Här blev jag rejält förvirrad eftersom ansiktet fortfarande var fullt med peelingkorn — skulle jag sköljt av dom? Bruksanvisningen sa inget om det så jag la motvilligt på arkmasken och softade sen runt i min morgonrock i 20 minuter. Det visade sig — vilket hade kunnat varit väldigt mycket tydligare beskrivet på förpackningen — att peelingkornen var uppbyggda av en typ av hyaluronsyra som i kontakt med ingredienserna i arkmasken liksom smälte, långsamt och kontrollerat, och tillförde ytterligare fukt.

Smart! Otydligt! Kluvna känslor!

Resultatet då? Inte så pjåkigt faktiskt. Jag upplevde att huden liksom var spänstigare och fylligare än vanligt — bra inför en fest alltså, men samtidigt lite lätt klibbig känsla — mindre bra inför fest. Jag kunde inte låta bli att lägga ett tunt lager av min favoritolja från Dermalogica på toppen innan jag gick och la mig, och när jag vaknade på lördag morgon var huden i bra skick utan att för den delen WOW’a omkull mig. Slutsatsen jag drar är alltså att den är bäst att göra i samband med din rutin inför ett speciellt tillfälle (inte kvällen innan, alltså) men att vara lite försiktig med vad du lägger på huden efteråt.

Sublimalin undrade om jag tyckte den var värd att köpa, och Ja — om du inte redan har en uppsjö med produkter som tillsammans kan ge liknande resultat. Alltså, en bra exfoliering och en återfuktande ansiktsmask. 299 kronor är lite dyrt för en engångsanvändning, men om du å andra sidan har en fest eller annat och vill preppa på djupet — och inte är så bevandrad i hudvård överlag — kör på. Var försiktig bara och tänk på att peelingen är vass.

3 kommentarer

Lägg till din →

[…] Som jag sagt tidigare känns det lite som Starskins grej det här med att försöka göra mycket på en gång, något jag gissar är för de personer som inte vill eller inte orkar sätta sig in i en multipel hudvårdsregim, och dessa pads är en i det gänget. Ena sidan har som små gummipluppar på sig som man ska massera runt i ansiktet för lite massage och exfoliering (nja va) för att du sedan ska flippa på den och stryka över med den mjuka sidan. Det är alltså en och samma serum men olika tekniker, och det är absolut inte fel på serumet i sig. Mjölkigt och väl tilltaget (jag kunde använda resterna efter att själva padsen tagit slut ett bra tag) ger det både fukt och fett och för mig var det här en stjärnprodukt att använda på mitt allt torrare décolletage! Torrhetsrynkor försvann och den papperstunna huden kändes fylligare och mer elastisk när jag använde en pad i veckan ungefär. […]

Lämna ett svar