Team Krämskugga

På inget sätt utesluter jag vanliga ögonskuggor, but damn girl vad jag gillar krämögonskuggor. Nu använder jag inte ögonskugga mer än kanske en dag i veckan men då föredrar jag en enkel enfärgad skuggning över hela ögonlocket — och då är mina kompisar krämskuggorna fenomenala. Och trots att vissa påstår sig vara long wear så kör jag ändå alltid en primer under så att det inte ska lägga sig i veck under dagen.

Det går ju inte att säga att jag är speciellt äventyrlig när det kommer till färger, nej. Istället har jag fem nyanser av … beige? Från ljus champagne till brun, och fyra av fem med fint skimmer i sig för lyster och liv. Om jag måste välja tror jag att Tom Ford Cream Color for Eyes Platinum är min mesta favorit, en perfekt sandfärgad beige med mousseliknande konsistens i en lyxig liten bytta. Jag undviker att stoppa fingrarna i burken både för att jag vill att den ska hålla så länge som möjligt men också för att jag tycker att färgen blir finare när den appliceras skirt med en fluffig borste (som ni ser på jämförelsebilden längre ner blir den markant mörkare och drar nästan åt grönt!? när jag lägger på den med fingret).

Platinum skirt applicerad med MAC #217 Blending Brush

Den som hängt med längst är Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour Amethyst — ni kanske kommer ihåg att jag hittade den efter ett utdraget letande — och det är onekligen oslagbart enkelt med såna här uppskruvbara pennor som både håller sig fräscha och är enkla att ta med på resa. Amethyst är som en mörkt silverskimrande lilabrun färg, snäppet mörkare än mer roséguld-liknande By Terry Ombre Blackstar Frozen Quartz. Det är dessutom en rätt markant skillnad i skimmer mellan Laura och By Terry, där Laura har mer av en lyster och Terry små små skimmerpartiklar.

Uppifrån och ner: NARS, NYX, Revlon, By Terry, Laura Mercier, Tom Ford, Make Up For Ever

På den plånboksvänliga sidan har vi burken med ljusa Praline Revlon Créme Eye Shadow* som är den tunnaste och silkigaste av dom alla men som torkar till en bergfast skugga som sitter i flera timmar utan primer. Den här finns det en stor risk för att jag kommer köpa i flera färger då den är ett solklart budgetkap och superenkel att använda. Helmatta Make Up For Ever Aqua XL Color Paint Matte Taupe (deluxe sample) sitter också den hyfsat bra och passar fint som boostande grundskugga om jag någon dag vill ha det lite mörkare och mer effektfullt, men det är något med nyansen (för kall?) som inte känns 100 % för att jag ska vilja använda den ensam.

NYX HD High Definition Eye Shadow Base* har dumt nog legat oöppnad i min sminklåda alldeles för länge men jag gav den en chans i och med påbörjande av det här inlägget och BOY om det var ett bra beslut? Jag har haft otur med budgetprimers tidigare (Lumene fungerade till exempel inte alls för mig) och bara kört på Urban Decay Primer Potion men den här… är…… lika bra? Och kostar 79 kronor. Något tunnare i konsistensen mot UDPP men annars rätt lik beige nyans som griper tag i ögonlocket och håller kvar ovanliggande ögonskugga (oavsett kräm eller puder) som en boss. Shooketh.

NARS Smudge Proof Eyeshadow Base var den jag ersatte min senaste UDPP med och den är även den lika bra. Vit till utseendet men där slutar skillnaderna. Lite onödigt av mig att ha två stycken primers igång samtidigt, speciellt med tanke på att jag som sagt sällan ens använder ögonskugga hehe men vad gör man inte för bloggandet. NARS har jag haft i ett par månader nu och den har hållit fint utan att försämras.

Jag använde inte primer under skuggorna när jag tog swatchbilden här ovanför, och när jag sedan skulle tvätta av dom med en bomullstuss dränkt i micellärvatten från Gilda var det Laura Mercier som satt absolut hårdast.

* markerar pressprov

Lämna ett svar