Tebiskin Sooth Clean

Det är spännande men även lite stressframkallande när det skickas hem press- och produktprov utan förvarning (#lyxproblem) — men speciellt intressant kan det vara när det handlar om produkter och märken som man aldrig ens hört talas om innan. Så var det när ett paket med hudvård från italienska Tebiskin helt plötsligt uppenbarade sig för ett par månader sedan. Förutom att förpackningarna ser ut som något från ett vetenskapligt konvent verkar det vara ett märke som är mer eller mindre omöjligt att hitta speciellt mycket information om på nätet, samt tyvärr endast säljs på utvalda salonger och kliniker runt om i Sverige (i Göteborg kan ni hitta det bland annat hos Mecka på Kungshöjd).

Tebiskin Sooth Skin (415 kr/200 ml) beskrivs på ytterförpackningen vara en Gentle cleanser with soothing action, det vill säga en typ av rengöring som jag för tillfället är extra förtjust att använda på morgonen. Döm då min förvåning när det visade sig vara en gel och inte — som jag trodde — en krämig, mjölkig konsistens? Jag blev direkt lite missnöjd och avfärdade den som löddrande och därmed uttorkande men gav den ändå en chans en morgon och ersatte min dåvarande morgontvätt från Biologique Recherche med Sooth Skin. Tur var väl det för den visade sig vara precis motsatsen till vad jag förväntade mig av en gel; den är nämligen tunn och har tillräckligt hög viskositet för att enkelt gå att använda på torr hud — något jag föredrar på morgonen eftersom jag inte gillar att skölja ansiktet med allt för mycket vatten då det har en tendens till att torka ut huden. Motsägelsefullt eller hur.

Jag tar ett pump, det vill säga en klick stor som en femkrona, och masserar alltså in direkt på torr hud det första jag gör på morgonen. Tillsätter lite vatten efter en stund för att lösa upp, och masserar lite till. Efter det sköjs produkten lätt av med vatten och kvar är en väl men skonsamt rengjord hud som är redo för efterföljande steg. Sooth Skin säger sig lugna och motverka irritatationer — speciellt utformad att användas efter mer avancerade hudvårdsbehandlingar — och det kan jag absolut säga att den gör. Nu är det ju typ omöjligt att tvätta ansiktet på något sätt utan att irritera det minsta, antingen är det vattnet eller produkten eller det mekaniska i att röra och torka ansiktet, men jag upplever min hud som väldigt icke-reaktiv efter att jag försiktigt rengjort med Tebiskin.

Sooth Skin är helt parfym- och doftfri något jag uppskattar, nu på vintern speciellt, och är så enkel i sitt utförande att det är svårt att gå fel. Jag gillar att den känns som en apoteketprodukt fast mer high-tech om ni fattar? Ingredienslistan kan ni med lite kisande se nedanför:

Nej det gick ju inte, så här kommer den istället:

Water, Capryl/Capramidopropyl Betaine, PEG-7 Glycerol Cocoate, Dimethyl Sulfone, Polyacrylate Crosspolymer-6, Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Caprylyl Glycol, Caprylhydroxamic acid, Sodium Hydroxide

Lämna ett svar