Face mist med spf, billig mot dyr

Det har nog aldrig varit lika allmänt vedertaget eller liksom grundläggande att använda spf och UV-skydd mer eller mindre varje dag nu, det märker jag själv bara genom att observera mina vänner. Visst det är fortfarande långt tills exempelvis varenda ointresserad person använder både dagkräm och/eller UV-skydd, men det är en enorm skillnad på inställning åtminstone på sommaren.

Många sliter dessutom sitt hår över problemet att solskydd, för att vara så effektivt som det står på märkningen, behöver appliceras mer än en gång om dagen. På stranden eller semestern är det ett mindre problem kanske men på dagtid, arbetsdagar, är en kanske inte så jävla sugen på att kräma in sig vid lunchtid — ovanpå smink eller en redan pålastad hud.

Mists är en av lösningarna, även om jag är skeptisk nog till att det verkligen ger ett fullgott skydd. Men något är bättre än inget, eller hur? Och ihop med en hatt, keps och skugga har vi i alla fall gjort vårt bästa.

  • Bioderma Hydrabio Moisturising anti-UV mist spf 30 (169 kr/50 ml) — upplever jag skapar en skyddande fysisk film på huden för när jag sedan tvättar ansiktet på kvällen är det som att den smular av, på ett faktiskt rätt obehagligt sätt. Skyddet är det däremot inget fel på, även om jag undviker att applicera mer än en gång just på grund av finishen. Kommer i en pumpflaska och alltså utan aerosol vilket gör den lite enklare att återvinna när den tagit slut. Ett bra budgetalternativ!
  • Filorga UV Bronze Mist spf 50 (349 kr/60 ml) — lämnar ingen film på samma sätt men kan ibland bli lite väl oljig. Kanske är jag för ivrig och applicerar för mycket de gångerna? Ska skakas väl innan applicering och skyddar både mot UVA och UVB. Påstår sig fördjupa solbrännan… men jag vet inte. Jag skulle nog behöva använda den betydligt mer ofta för att kunna märka av en sådan eventuell effekt. Skön, känns snäll och vårdande mot huden men inget att spraya över ett fullsminkat ansikte kanske

Eftersom båda märkena är franska är det en hel del billigare att köpa dom just i Frankrike, om du skulle ha möjligheten att resa söderut. Jag har sett på insta och forum att det är många som gillar en variant från Garnier, någon som vet mer om den?

1 kommentar

Lägg till din →

[…] Vi fortsätter med solskydd för nu börjar min semester närma sig med stormsteg! En vecka kvar! Orimligt glad! Jag har filat på det här inlägget allt för lång tid så eventuellt är ni många som redan köpt er flaska för säsongen, men kanske inte alla? Och för vissa kanske det är dags att köpa en ny snart? […]

Lämna ett svar