Denman D3

Vi fortsätter med hårprodukter för lockigt hår för efter en djup runda ner i Instagrams alla gryt har jag fått en fix idé om att jag m-å-s-t-e prova en lite annorlunda (för mig) approach för att hantera mina lockar när dom är blöta efter en tvätt? Att den metoden dessutom innebär att borsta håret är lika delar oväntade som chockerande! Jag har inte borstat håret på år! Förutom de två gånger som jag har haft plattat hår, men bortsätt dom — noll gånger.

För mig resulterar en hårborstning i separerade lockar och allmänt stort hår, en look som jag undviker så gott jag kan. Nu såg jag däremot en video på en med liknande hår som mitt, där hon i duschen använde ovan borste för att fördela balsam efter tvätt och se till att varenda strå blir täckt, för att sedan — med håret hängandes blött och med rester av balsam kvar — köra “praying hands” vilket innebär att man stryker håret mellan händerna för att på så sätt klumpa ihop testarna igen. Efter det kramas gelé i för att forma lockarna och ja, det här låter ju som en väldigt intressant metod som jag borde kunna återskapa med mina DevaCurl-produkter.

Ska bara köpa en borste först…

10 kommentarer

Lägg till din →

Det är världens bästa borste, jag lovar! Dock har jag aldrig använt den i duschen på det sättet som du beskriver. Men det låter onekligen intressant. Ska nog ta och testa 🙂

Har liksom du lockigt hår, torra lockar och toppar. Så orimligt besvärligt hår. Jag borstar håret innan och efter tvätt med HH simonsens borste, wet brush. Superbra, känns skonsam. Kör sen microfiberturban länge, gärna typ en timme. Sprayar i leaveinbalsam, använder lite olika, sen Yves Roches hair repair oil, ca 79 kr. Det är egentligen en kur, men jag har den efter tvätt tillsammans med en curl cream, ex fr moroccan oil. Prova den oljan, och prova dig fram ang mängden. Jag fokar på längder/toppar men har den i hela håret. Fuktiga dagar är den det enda som gör situationen lite bättre… Lycka till!

Om jag fattat det rätt så är den här tyyyp en wet brush? 🙂 Mina lockar gillar inte riktigt att torka till i turbanen tyvärr, dom gillar att få styling när det är betydligt blötare än så. Jag låter bara turbanen sitta på länge när jag vet att jag ändå kommer fucka upp håret genom att typ inte riktigt orka torka det riktigt efter en kvällsdusch och sover med en fuktig fläta istället 😉

Har läst mycket bra om Curl cream från Moroccan! Men fuktiga dagar är katastrof för mig, haha.

Ja fuktiga miljöer är ju döden för ev hyffsat vårdag. Dock lugnar Yves Rocher hair repar bra, bäst hittills.
Borsten du beställt är säkert minst lika bra, HHs det brush finns i miniformat även, bra för mig som reser mkt.
Ah, fuktig fläta, sån bra nästadag-räddare.

Mitt hår är så jävla otacksamt, det blir mindre lockigt av att sova med fuktig fläta? 😀 Hahahah. Ska kolla in YR Hair repair, jag har blivit mycket imponerad av andra hårprodukter från dom.

Har också lockigt torrt hår… det börjar dock bli rakare sedan några år tillbaka (det blev lockigt i puberteten, kanske att jag är på väg ur den nu vid 37 års ålder… 🙂 ) har ni något tips på styling-produkter? Jag använder Davines lockkräm i blött hår men tänkte ta i nån hårgel istället ibland i blött hår för att behålla lockarna bättre. Eller kanske Davines redan i duschen och sedan hårgel efteråt? Borstar håret innan tvätt för att inte fälla så mycket hår i duschen. Låter håret självtorka efteråt så att lockarna behålls.

Jag upplever också att vissa lockar börjar rakna nu vid 35… personligen gillar jag att ha en fuktgivande typ leave in-balsam direkt i duschen, och sedan en gel i droppande hår efter det och krama igenom allt med en bomullströja eller microfiberhandduk 🙂

Min gel är från DevaCurl men det får man tyvärr inte tag i till Sverige. Vet att många svär vid Kinky-Curly custard som går att köpa via iHerb rätt billigt. Den ska torka väldigt hårt men kramar man bara ur det ordentligt när det torkat så ska det ge väldigt fina och hållbara lockar. Själv sugen på att prova!

Davines upplever jag tyvärr ger lite spröda lockar, ger/behåller inte lika mycket fukt som jag skulle behöva.

Om du inte redan har läst så är hela Let’s talk about curls-serien proppad med tips och länkar 🙂

Lämna ett svar