Ett första intryck: pHformula SOS Rescue Oil

Jag fortsätter med produkter som jag nyligen infört i min hudvårdsrutin men inte använt under en längre tid, nu har turen gått till pHformula SOS Rescue Oil (698 kr/30 ml) som jag öppnade i hopp om att den skulle kunna vara en värdig ersättare till min bästa barriärfixare Dermalogica Barrier Defense Booster för att kunna veta i tid inför den kommande riktigt kalla årstiden.

Denna två-stegs SOS rescue oil är en unik kombination av olika oljor med naturligt ursprung. Den tillför huden en välmående lyster och ungdomlighet. SOS rescue oil stimulerar collagen-produktionen samt minskar fina linjer och rynkor samt ger en uppstramande effekt. Den tillför huden ett naturligt barriärskydd

Utöver att båda produkterna är ansiktsoljor har dom inte så mycket gemensamt, förutom att dom fokuserar på att laga och stärka hudbarriären, eftersom Dermalogica baseras på havrekärnsolja och pHformula en blanding av mandel, argan, sesam och jojobaolja. SOS Rescue oil är en så kallad tvåfasprodukt vilket innebär att utöver de olika oljorna finns det även en vattenbaserad fas med vitaminer, proteiner och aminosyror och du måste skaka för att de två delarna ska gå ihop (jag är också noga med att pumpa ett par gånger med pipetten så att jag vet att den inte bara sugit upp ena delen av härligheten).

Min högst icke-vetenskapliga slutsats av att titta på flaskan är att oljedelen är i klar minoritet, vilket kanske är det som ger den dess lätta och snabbabsorberande egenskaper? Doftmässigt är den rätt söt och du känner tydligt att det är diverse nötiga oljor du stryker över ansiktet, utan att för den delen störa eller irritera (vare sig hud eller näsa). För min del fungerar SOS Rescue oil lika bra att använda som ett serum direkt efter essens (gärna när huden fortfarande är fuktig) eller som ett allra sista steg efter fuktkräm. Förvånansvärt nog är den även bra som primer!

Jag har SOM TUR ÄR inte behövt sätta SOS på samma tuffa prov som Dermalogica som typ var tvungen att rädda min hud helt och hållet? Men jag kan helt klart konstatera att SOS är en värdig konkurrent även om den fungerar något annorlunda, och faktumet att den är snäll nog att inte irritera min hud (oftast brukar det vara en hög nivå doftämnen som ställer till det) är bara det ett riktigt bra betyg.

Som en god buljong liksom, med små fettpärlor som snabbt formas efter att du skakat om den

pHformula är ökänt dåliga/restriktiva på att publicera sina INCI online

Lämna ett svar