Ett första intryck: Verso Anti Pollution

Jag tänkte försöka köra lite fler snabba första intryck av vissa produkter jag testar istället för att vänta tills dom tagit slut, vilket naturligtvis tar waaaay längre tid men å andra sidan ger en bättre förståelse för en produkt. Vi kan ta det lite på volley beroende på typ av produkt?

Ett första intryck av ansiktssprayen Verso °2 Anti Pollution kommer därför här, efter att jag sprayat loss inte mindre än två (2) hela gånger *syrlig sarkasm*. Det allra första som slår en, både bildligt och språkligt, är hur fin dimma som kommer från munstycket. MVG i spray! Den är så fin, att den inte bara täcker ansiktet utan även tröja och handfat. Det roliga är att jag verkligen kan se hur en hinna formar sig när den lägger sig på typ blandaren och då drar jag genast stora växlar och antar att det på ansiktet blir just en skyddande barriär (vilket INCI även skvallrar om eftersom första ingrediensen är vatten följt av små, små mängder av diverse eh “bindande” komponenter)(nej, jag är inte kemist).

Enligt instruktionerna kan man använda Anti Pollution precis när man vill i sin rutin (vilket man självklart ALLTID KAN länge leve experimenterande säger jag) men eftersom jag hellre fokuserar på en mer potent och välgörande essence direkt efter tvätt föredrar jag — på dessa massiva två gånger jag använt den — att istället tänka på den som en primer, det vill säga efter min fulla rutin är avklarad men innan smink.

By binding metals to prevent their interaction with the skin, Verso Anti-Pollution strengthens the skin’s natural defence against oxidative stress and improves its ability to detoxify (…) The spray forms an instant shield and protects your skin from the aging effects of harmful free radicals and environmental pollution

INCI matchar inte exakt den jag hittat online, och den påklistrade etiketten skvallrar om att formulan uppdaterats nyligen

5 kommentarer

Lägg till din →

Gillar tanken på fler första snabba intryck. 🙂

Valde själv att ta en dos av Chantecailles Pure Rosewater efter en ganska så omsorgsfull bas för ett snabbt första intryck. Den förvandlades, vare sig jag ville det eller inte, direkt till en primer eftersom foundationen i fråga faktiskt behövde en reapplicering, kanske pga alla “bindande” komponenter (inte heller kemist). Nu kör jag vidare med intrycken kvällstid istället.

Tack Therese! Det är så tråkigt det där, när man tror man ska göra nåt snabbt och så sabbas allt haha.
Gud, jag suktar så efter Chantecaille helt plötsligt?! Har du testat deras färgade dagkräm? Jag kanske måste ha den…

Lämna ett svar