Best of budget

Det är självklart enkelt att förföras av dyra, lyxiga och tunga produkter men det är när vi pratar budgetfynd som det mesta engagemanget kommer fram, och älskar inte alla att kunna dela med sig av ett riktigt bra tips? Här är ett par av mina tips från det gångna året, dela gärna med er av era i kommentarerna! ?

En uppsättning med bra bomullsrondeller och du kommer långt med din hudvårsrutin. Jag har oftast två sorter hemma, Garants ekologiska rondeller för att ta bort nagellack och till andra “slösiga” tillfällen och sen ett alternativ som är lite större, eller mjukare och spa-aktigt. Den här förpackningen med extra stora rondeller köpte jag för en tia på en lågprisbutik i Köpenhamn och dom är slittåliga och passar fint att t.ex. ta bort en ansiktsmask med.

En av de snällaste löddrande rengöringarna på (den amerikanska) marknaden är Acure Organics Seriously Soothing Cleansing Cream, jag har malt om den om och om igen, men den blir aldrig tråkig. Går att klicka hem från iHerb (något jag försöker undvika eller baka ihop en lite större beställning med vänner för att dämpa klimatångesten av frakten).

Franska La Roche-Posay lagar många skadade och irriterade hudtillstånd med sin apotekskräm Cicaplast Baume B5 (89 kr/40 ml). Min tub är en resestorlek köpt i Frankrike, och det kan räcka med en knappnålshuvud liten klick för att lugna reaktioner och torrfläckar.

Tittar vi på lite smink kan vi först ha en liten diskussion vad “budget” faktiskt innebär. Jag tänkte instinktivt att Kicks egna mascara borde klassas som ett budgetalternativ sett till alla stora märken på marknaden, men när jag tittade närmare visade det sig att deras Alluring Curve Mascara ändå kostar 179 kronor. Knappt budget väl? Gränsfall. Trots det får den vara med bara för att den är en av de bästa mascaror jag testat på länge!

Kicks har även en väldigt trevlig liten bytta med Cheek & Lip Tint (99 kr) som jag älskar att använda just som rouge, eftersom den något oljiga konsistensen ger en oslagbar lyster och pigg finish.

Fortsätter vi sen med ännu mer ögonsmink är ögonskuggsprimern HD High Definition Eye Shadow Base från NYX ett otroligt kap med sina 85 kr, eftersom den presterar minst lika bra (om inte bättre) som dyra NARS och Urban Decay. Och ja, jag har satt den på prov.

Att toppa NYX med Revlon Colorstay krämskugga (75 kr) är min snabbaste och mest idiotsäkra kombination för en enkel men skimrande effekt som är lika fin till vardags med bara lite mascara som till fest med en tunn eyeliner. Tillsammans sitter dom dessutom som berget.

För mitt lockiga hår har jag två absoluta budgetfynd från USA, men som i likhet med Acure också går att beställa via iHerb/ europeiska Lookfantastic/Feelunique.

Den första är inpackningen Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Tratment Masque $13.99/160 kr från Shea Moisture som är superrik och ger mitt hår både fukt och protein, ack så viktigt för oss med högporöst hår! Som synes har jag bara använt en liten påse och inte en full burk men det här är absolut en inpackning jag kan tänka mig att köpa i full storlek efter att jag använt upp ett par andra påsar. Med den här tar jag mig tiden att tvätta håret först, för att kunna gå omkring med inpackningen i håret i minst 30 minuter istället för att huttra i duschen knappa 10…

Efter duschen är min nya favoritgel LA Natural Styling Gel från Giovanni, köpt för ca $10 på Whole Foods, som ger en superhård cast men som sedan kramas ut till torra och glansiga lockar som håller ungefär en dag längre än med min andra Light Defining Gel från DevaCurl.

Nämnas ska också min favorit för kroppen, Skin Treat Intense Care Body Soufflé (129 kr/200 ml) och en riktigt bra förstarengöring i Kicks Deep Cleansing Oil (139 kr/150 ml), båda extremt bra produkter men som jag inte hade hemma för att hänga med på foto.

Ett mönster som fort utkristalliserar sig här är helt klart att Kicks är något bra på spåren ????.

2 kommentarer

Lägg till din →

Beställde genast hem skin treat body souffle ? bra pris från början och 20% rabatt nu ??Skall bli spännande att prova / Från en annan bodybutter missbrukare

Lämna ett svar