Ett första intryck: Skin Regimen Lift Eye Cream

Ögonkrämer är överlag inget som går åt med blixtens hastighet direkt, så det tog ett tag innan jag hade en lucka (läs: tog slut på min tredje (!!1!) flaska Verso Super Eye Serum) i badrumsskåpet för att öppna Lift Eye Cream från vackra Skin Regimen. Där Verso utlovar minskade rynkor och fasthet lovar Skin Regimen snarare en uppstramande och lyftande effekt med hjälp av koffein och något som dom själva kallar “Longevity Complex”… jaja, säljsnack å sido — hur är den?

Det första som slår mig är att Lift Eye Cream (495 kr/15 ml) tursamt nog inte är doftsatt på samma sätt som resten av serien är. Jag har till exempel nämnt ansiktsrengöringen tidigare och att den doftar goooott men intensivt och det har man som tur är uteslutit från ögonkrämen. Det andra som märks av direkt är konsistensen, och det är en betydligt tunnare och mjölkigare ögonkräm än andra jag testat. Lift Eye Cream är tunn och som en mix av mjölk och kräm, och glider skönt över ögonområdet utan att dra eller skapa friktion. Anvisningarna säger att den passar utmärkt att även applicera över hela ögonen, inte bara under, och det brukar generellt innebära att den inte är lika fuktbindande utan just uppstramande — eftersom det kan resultera i lite väl svullen effekt om huden verkligen blir upplumpad.

Longevity Complex

Spenat: pro-metylering och anti-glykation
Maquibär: antioxidant
Vild indigo: anti-inflammation, blockerar överskott av kortisol, boostar endorfiner
Karnosin: anti-glykation

I korthet är det här en skön och trevlig ögonkräm som återfuktar och mjukgör (dvs precis vad jag vill ha av en ögonkräm) men som jag inte upplever lika potent eller aktiv som Verso. Vad du vill ha beror enbart på preferens, själv gillar jag när det är lite mittemellan. Som 35 förebygger jag gärna rynkor och det upplever jag att Verso verkligen gör, medan Lift Eye Cream slätar ut de små linjer som redan finns.

Ett pump

Ett litet negativ är pumpen. Ett fullt pump är alldeles för mycket för båda ögonen — ett halvt räcker gott och väl — men om jag bara pumpar ut ett halvt sitter resterande kräm “från det pumpet” kvar i flaskmynningen och kommer således ut något fastare i nästa pump. Förhoppningsvis är det inget som påverkar effektiviteten eftersom det oftast bara handlar om ett halv dygn det sitter där, men ändå. Min lösning för tillfället är att jag alltid pumpar ut ett fullt pump, på handryggen, och låter resterna bli en boost för händerna.

Lämna ett svar