Hejdå svidande läppar

Varje år är det samma visa, november och december rullar in från ingenstans och med det kommer inte bara den årliga ångesten utan även jävligt stramande och svidande läppar. Carmex, Chapstick, Försvarets, bivax ja vi har nog testat typ de flesta klassiska ceraten. Sen har vi ju de mer specialinriktade (?) som Kiehl’s, Elizabeth Arden Eight Hour Cream och Nuxe Rêve de Miel som alla är mer eller mindre bra men som är rätt dyra.

Det kommer kanske inte som en överraskning men mitt bästa läppbalsam året runt är de ekologiska bollarna från eos (som jag nu också lyckats hitta på stift! Lyckan är gjord för mina fickor och väska där bollarna tidigare varit för klumpiga) — dom är absolut bäst för mina läppar, mjukgör och återfuktar utan att för den delen göra mig beroende. Jag har antagligen gjort slut på minst 20 bollar sedan ett par år tillbaka och har konstaterat att de rosa bollarna är bäst. Den med mint är inte lika vårdande, och varianterna med spf eller randiga lock är inte heller lika bra.

De dagar som vintern är extra hård och det inte riktigt räcker med eos tar jag ett generöst lager med Hemp Hemp (99 kr/15 ml) från Mádara ovanpå och den kombon är riktigt, riktigt bra. Jag tycker inte att Hemp Hemp klarar sig på egen hand men när den paras med sheasmöret i eos får jag allt från fukt, mjukhet och skydd.

När jag var i USA tidigare i höst köpte jag den trendande lilla rosa byttan med nattmask för läpparna från koreanska Laneige och ja, den är ju hypad som få.

Gently melts away dead skin cells from the lips, making the lips feel smooth and elastic

Laneige.com

Lip Sleep Mask kommer med tillhörande spatel och det förstår jag, för konsistensen är ungefär som honung — extremt kladdig. De första nätterna jag använde den var jag grovt oimponerad, jag upplevde det faktiskt som att läpparna stramande mer än tidigare när jag vaknade på morgonen, men det tror jag har att göra med att den innehåller små mängder av exfolierande fruktextrakt. Det behöver verka ett par nätter innan mjukheten får full effekt, och nu ett par månader in ger den mig mjuka och smidiga läppar utan bieffekter. Inte någon OMG WHAT-effekt eller holy grail-status men en bra nattkur, absolut. Om jag inte hade köpt den hade jag antagligen köpt en ny burk med Nuxe-balmet, som också fungerar bra som nattmask.

Så den här trion är min arsenal, vad föredrar ni?

4 kommentarer

Lägg till din →

Har aldrig provat Eos, men det kanske man borde? Jag gillar Decubal Dry Spots & Lips samt Eucerin Aquaphor i tubform. Använder dom till natten samt när jag bara är hemma. Som vanligt cerat gillar jag Yves Rocher Shea samt Acos blå Face. Inga dyra grejer där inte, men dom funkar för mig. Har faktiskt en burk Eight Hour här hemma också, men föredrar Decubal!

Det behöver absolut inte vara dyrt för att vara bra! Apotek vet ju ofta vad dom sysslar med 🙂 Eos ligger på ca 60-90 kronor i Sverige men jag köper alltid mina i USA (eller ber vänner) där dom kostar $3-4

Aha, har testat Eos, och då mint, och den funkade inte på mig heller. Kör Decubal också, och Yvonne Tydings lilla tub instant repair som är lite fastare och mindre doft än Elisabet Arden. Ofta på rea på typ Lindex.

Lämna ett svar