Tio tomma #36

Så kom november och december och med det den oundvikliga bloggdöden. Hej då dagsljus, sayonara inspiration ?? Idag kämpade jag på och tack vare stora balkongfönster och ISO en miljon blev det okej foton. Så nu rullar vi.

Ni som har hängt här ett tag vet att jag sakta men säkert jobbar mig igenom olika trevliga handtvålar, med den största gemensamma nämnaren att dom ser bra ut på handfatet ? Sist ut är svenska Arket (obs att dom öppnar här i Göteborg 7/12) och det har varit en allt igenom trevlig upplevelse. En stor och snygg flaska på 190 kr/500 ml med den otroligt sköna doftsättningen Färska Pelargoner. Som att nypa av en knopp. Finns även i mindre flaska om man vill prova på, doftljus, och typ allt i kroppsväg man kan tänka sig (duschkräm, body lotion, handkräm). Dryg och med en pump som doserar lagom mycket.

Att jag dessutom är en sucker för ett gott body butter är inte heller det någon överraskning och jag måste säga att dessa två antagligen är två av de bästa jag stött på! Båda har en konsistens som är fet men uppvispad, och återfuktar för många långa timmar. Skin Treat Intense Care Body Soufflé från Kicks doftar som en varm, pudrig dröm och gör kroppen mjuk och smidig tack vare sheasmör, medan amerikanska Josie Maran Whipped Argan Oil främst innehåller aloe vera och arganolja. Doften är även den varm men mer åt det nötiga hållet, och min travel size hade dessutom en tillsatt touch av kaprifol. 100 % kärlek på båda dessa. Litet minus för Skin Treat vars 200 ml tar slut fort, jag skulle uppskatta att min burk räckte i en månad (daglig användning).

Apolosophy Nail Polish Remover köpte jag i mild panik efter att min senaste dip in-burk tagit slut och det var ett helt okej impulsköp. Tar bort det mesta i nagellacksväg utan att kladda ut det och fläcka ner huden, good enough.

En kroppsskrubb med riv i får man verkligen med Kerstin Florian Correcting Brightening Body Scrub som är fullkomligt proppad med riviga bitar av jojoba och bambu. Doften påminner mig om lätt pepparmint med lite ingefära och ja det är som en spaupplevelse på tub. Tyvärr går den loss på svidande 569 kr/177 ml. Ouch.

Hoppar vi över till hudvård så är det en hel del som tagit slut det senaste, så. befriande. Men även trist pga många favoriter. Ah, that klassiska dilemmat. Om vi börjar med något som jag inte trodde skulle vara något speciellt, och som kanske inte var det hehe så har vi Starskin 7-in-1 Miracle Skin Mask Pads för kom igen, sju grejer i en? Instinktivt tar jag ju hellre sju individuella produkter som gör Sin Grej Bra istället för något som försöker göra allt, och det halvkasst — men så gillar jag ju hela rutinen med att ha många olika produkter också, något som jag 100 % kan uppskatta att inte alla gör eller orkar eller har tid med.

Som jag sagt tidigare känns det lite som Starskins grej det här med att försöka göra mycket på en gång, något jag gissar är för de personer som inte vill eller inte orkar sätta sig in i en multipel hudvårdsregim, och dessa pads är en i det gänget. Ena sidan har som små gummipluppar på sig som man ska massera runt i ansiktet för lite massage och exfoliering (nja va) för att du sedan ska flippa på den och stryka över med den mjuka sidan. Det är alltså en och samma serum men olika tekniker, och det är absolut inte fel på serumet i sig. Mjölkigt och väl tilltaget (jag kunde använda resterna efter att själva padsen tagit slut ett bra tag) ger det både fukt och fett och för mig var det här en stjärnprodukt att använda på mitt allt torrare décolletage! Torrhetsrynkor försvann och den papperstunna huden kändes fylligare och mer elastisk när jag använde en pad i veckan ungefär.

Det var i somras som jag skrev ett långt inlägg om ansiktstvätt och där fick Gentle and Nourishing Cleansing Gel Formula (295 kr/100 ml) från Björk & Berries många lovord och dom höll i sig ända tills flaskan var tom. Här var det sorg när den tog slut! Jag hällde till och med i ett par ml vatten för att verkligen få ut det sista och den var faktiskt nästan lika bra utspädd ?? Absolut inte en tvätt enbart för sommaren och de varma månaderna, nej den här fungerar som en utmärkt morgonrengöring året om för mig. Som alltid, med torra händer på torrt ansikte (det funkar däremot inte för Ka, ev. för att hon har något torrare hud än jag medan jag snarare har yttorr?) för att sedan tillsätta vatten innan avsköljning. Underbar rakt av.

Två toners slash essenser har också tagit slut, den första är klassiska Serozink från La Roche-Posay som jag köpte i Frankrike i somras och verkligen uppskattat att ha i min arsenal. Som jag nämnde i det här inlägget om min absolut bästa arkmask är zink en jävel på att lugna irriterad hud. Serozink marknadsförs som en produkt för hud med överskott av oljeproduktion vilket jag tror kan avskräcka många som inte har någon problematik med acne eller tilltäppthet — men för oss rosa personer med tendenser till rodnad och plitor pga torrhet är zink BOMB DOT COM. En enkel dusch det första jag gör efter rengöring, innan ev. ytterligare essens, serum och kräm och jag upplever det som att zinken stillar eventuella reaktioner. Fortfarande inte lika bra som arkmasken som ligger på och dämpar ytterligare, men ändock märkbart.

När jag postade mitt köp av NCTF Essence Supreme Regenrating Lotion från Filorga — också den inköpt i Frankrike — var det många på Insta som var nyfikna på om den är värd sitt pris. Jag lyckades hitta den på taxfree för något rimliga 300 något kronor vilket den absolut är värd, men jag är tveksam till om den är SÅ bra att det svenska priset på +500 kronor är okej. NCTF ska utöver preppa huden inför efterföljande produkter också verka lystergivande och återfuktande. Konsistensen är något tjockare än vissa andra essenser jag testat och doften är fransk och given. Bra, men inte den bästa i sin klass.

Den sista burken att ta slut har varit Vita Propolis Cream från koreanska Lee Ji Ham (mer om propolisserien här) och eftersom jag inte riktigt upplevde att den passade min hudtyp fick även den agera décolletagekräm. Krämen, och propolis i allmänhet, utlovar lugnande och lysterskapande effekter men jag tror att den var lite för tung och lite för svag på fuktfronten för min smak. Visst, vissa kvällar toppade jag hela min rutin med att lätt klappa in ett avslutande lager av krämen men överlag uppskattade jag serumet i serien 10 gånger mer.

Lämna ett svar