Dermalogica Stress Positive Eye Lift

Det verkar som att man antingen älskar eller är totalt neutral kring ögonkräm, och jag är helt klart #teamögonkräm hehe. Verso Super Eye Serum är och förblir min Ride or Die-ögonkräm (jag är inne på flaska nummer fyra eller kanske till och med fem nu, det säger ju allt) men jag var ändå nyfiken på att prova Stress Positive Eye Lift (729 kr/22 ml) som hyllats av mången skönhetsbloggare och skribenter.

Konsistensen är som ni kan se en krämig gelé, som absorberas hyfsat fort och som funkar bra under concealer (samma kan inte sägas om Ole Henriksen Banana Bright Eye Cream som istället hjälpte mascara och concealer att fly från ögonområdet).

Stress Positive Eye Lift beskrivs som en mix mellan kräm och mask, och det hela beror på om du applicerar en vanlig mängd eller smackar på ett tjockare lager och på så sätt använder den som en ögonmask. Applikatorn känns i teorin svalkande och skön att stryka kring ögonen men i praktiken är den mest störig eftersom det mesta av produkten hamnar på baksidan och jag ändå måste använda fingrarna för att torka bort det.

Dermalogica själva säger att Stress Positive Eye lift ska “släta ut, lugna, reducera svullnad och dämpa mörka ringar”. Ingen lätt uppgift ens på papper, och tyvärr kan jag inte säga att den uppfyller alla löften på huden heller. Återfuktning, japp. Lugnande, japp. Dämpande av svullnad och mörka ringar, nja jag vet inte.

Visst, det är en urskön kräm att lägga på trötta ögon och ja jo, den fungerar väl ok som mask (jag brukar främst använda den kring ögonen samtidigt som jag har en ansiktsmask i resten av ansiktet) men den är inte i närheten lika arbetande som Verso. Taskigt att jämföra dom två så kanske men verkligheten är ju att det inte bara är jag som älskar Verso utan många andra, så jag tycker inte det är mer än rätt att då berätta hur jag tycker de två står sig mot varandra? Rätt och slätt: om du undrade om du ska köpa den här istället för Verso, som du är nöjd med, är svaret nej. Vill du inte använda retinol utan bara ha fukt, köp den här. Båda är dyra, ja, men också betydligt större än vanliga 15 ml som är standard för en ögonkräm.

Water/Aqua/Eau, Dimethicone, Pentylene Glycol, Sorbitol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butylene Glycol, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Saccharomyces Ferment Lysate Filtrate, Tephrosia Purpurea Seed Extract, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Niacinamide, Diglucosyl Gallic Acid, Citrus Reticulata (Tangerine) Leaf Oil, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Maris Aqua, Propanediol, Sodium Hyaluronate, Vetiveria Zizanoides Root Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Hydrolyzed Algin, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Glyceryl Stearate SE, Methyl Lactate, PEG-100 Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tocopherol, Sucrose, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Aminomethyl Propanol, Xanthan Gum, Linalool, Geraniol, Phenoxyethanol

Den står sig bättre än Skin Regimen och Ole Henriksen alltså, och landar någonstans mellan Gilda och Elizabeth Arden. Ett tips om du vill prova är att du fortfarande kan slå till på en limiterad mindre storlek från i julas.

Lämna ett svar