Ett första intryck: Dermalogica biolumin-c serum

Kommer ni ihåg när vi snackade om C-vitamin i somras? För min huds del har det alltid varit en ingrediens som min hud reagerat negativt på, främst på kinderna med rodnader och små vita tilltäpptheter. Men nu så har jag börjat använda varianten från Dermalogica de senaste veckorna och jag tror att jag äntligen hittat en formula som fungerat (för mig)!

Biolumin-c serum (979 kr/30 ml) är först och främst uppenbart snordyrt, men fan ta mig om det inte är ännu ett jävligt bra serum för normal men yttorr hud! Jag har inte upplevt en enda antydan till negativ reaktion, snarare tvärtom.

Vad är resultatet då? Rakt upp och ner inte mindre än det här:

  • En lätt exfoliering som tar bort all ojämn och skrovlig textur, som jag typ alltid har kring näsa och haka annars
  • L-Y-S-T-E-R ja jag börjar äntligen förstå vad det är folk snackar om när dom pratar om att c-vitamin är bomb.com för att få lyster lol?
  • Utjämnad hudton, absolut och 100 % (ska sägas att jag inte har några större pigmentförändringar att börja med men rodnad och diverse fläckar finns ju att arbeta på)
  • Spänst, utan tvekan. Jag pratade med svenska Dermalogicas utbildare under Daisy Beauty Expo nu i januari och fick betyget “normal men yttorr hud, med bra spänst” (MVH MALLIG 35-ÅRING) och det tillskriver jag biolumin-c lite av credden

Konsistensen är som en tunnflytande gel, trevlig att applicera (jag gillar att ändå lägga både en essens och ett fuktserum under nu vintertid) och doftar givetvis lätt av apelsin. Pga det här är ett Första intryck kan jag inte uttala mig om dess dryghet, men det kommer i en efterföljande Tio Tomma-inlägg när det väl tagit slut (BUUUHU jag sörjer redan i förtid).

Jag har också skrivit en minirecension på Insta för den som vill dubbelläsa

Water/Aqua/Eau, Glycerin, Butylene Glycol, Ethoxydiglycol, Lactic Acid, Salvia Hispanica (Chia) Seed Extract, Sodium PCA, Palmitoyl Tripeptide-5, Sophora Japonica Flower Extract, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Dipotassium Glycyrrhizate, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, Trehalose, Polyacrylate-13, Propanediol, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyisobutene, Methylpropanediol, Carrageenan, Pentylene Glycol, Glyceryl Polyacrylate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Xanthan Gum, Polysorbate 20, Limonene, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol

PS: ja, det har varit en hel del Dermalogica på bloggen det senaste. Det ska inte hymlas med att dom alla varit produktutskick som jag tagit emot (förutom alla tuber med Calm Water Gel som jag köpt efter att pressprovet tog slut), men åsikterna är som alltid mina och jag hade inte fortsatt att testa produkter från märket om jag inte hade haft en sådan bra framgång med dom gång på gång ❤️

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar