Mina bästa 2018

Det är utan att överdriva som jag säger att 2018 bjöd på ett jävla dunderår när det kom till hudvård för min del, både nya lanseringar på marknaden men även gamla klassiker som inte tidigare nått mitt ansikte. Om förra året var något svagare var det här året kanske till och med året som återuppväckte mitt intresse och glädje för hudvård? Wow such stora ord, men så är det.

Without further ado, här är årets bästa produkter (länkar till egna recensioner) ✌?

Första rengöring Clinique Take The Day Off Cleansing Balm (305 kr/125 ml) tråkigt svar va? Ja det tycker jag också, men ibland är det bara att inse att det enklaste är det bästa. Jag har testat andra oljebaserade rengöringar i år, och alla trevliga på sitt sätt, men ingen som slår TTDO när det kommer till effektivitet och jag ångrar inte att jag köpte en ny bytta efter att haft uppehåll i ett par år.

Andra rengöring pHformula Foam (398 kr/150 ml) det tog ett långt tag (längre än vad jag vill erkänna) innan jag förstod att sådana här typer av löddrande rengöringar faktiskt inte alls behöver innehålla uttorkande ingredienser utan att löddret istället skapas av pumpmekanismen. pHformula är ett salongsmärke i stil med Nimue, och deras rengöring Foam är ett mjukt moln av härlighet. Diskret doft, inget som kan irritera och ett ypperligt sista steg i min kvällsrutin för att få bort de sista sminkresterna och eventuella oljerester de gånger jag inte använder TTDO.

Morgonrengöring Björk and Berries Gentle & Nourishing Cleansing Gel Formula (295 kr/100 ml) blev jag riktigt förvånad över hur bra den var, från ett märke som tidigare bara funnits i periferin. En alldeles utmärkt morgonrengöring att använda med torra händer, på torrt ansikte, och som skonsamt löser upp oljor och smuts utan att för den delen torka ut. Den snygga vita glasflaskan kan dessutom mäta sig med snyggingar som Tata Harper och Josh Rosebrook; andra liknande märken med utmärkta morgonrengöringar.

Essens Caudalíe Vinoperfect Concentrated Brightening Essence (350 kr/150 ml) ni måste tro mig när jag säger det att jag egentligen inte VILL återupprepa en vinnare från förra årets lista men… här… har jag inget val. Jag blir chockerande påmind varje gång jag återinför Vinoperfect-essensen i min rutin efter ett tags uppehåll och det mina vänner är inget annat än ett hudvårdsmirakel. Jag vill ha den här jäveln på fat, få en livstidsförbrukning, bada i den, etc. etc. Sopar mattan med yttorrhet, plitor och glåmighet och ger dessutom skjuts till efterföljande serum och krämer. Honorable mention till Hada Labo och Josh Rosebrook.

Serum Exuviance Vespera Bionic Serum (599 kr/30 ml) slår sig fram som en vinnare i den här kategorin trots FIERCE motstånd, för 2018 var nog året med bra serum! Vespera passar yttorr och lätt känslig hud som min perfekt då den innehåller inte bara snäll PHA-syra för en ytterst lätt exfoliering utan även antioxidanter och fukt. Ska enligt märket passa alla hudtyper inklusive reaktiva och rosacea, och jag har ingen anledning att tro annat. Ändrade på riktigt min hudtextur på bara ett par användningar, och är djupt saknad sedan den tog slut.

Peeling Drunk Elephant T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum ($90/30 ml) eftersom jag inte provat eller hittat någon klassisk exfolierande toner som är bättre än förra årets vinnare Codage (som fortfarande är en av mina Ride or Die-produkter) petar jag in en peelande nattbehandling här istället. Framboos exfolierar och fräschar upp huden på ett extremt effektivt men samtidigt skonsamt sätt, vilket jag förvånades över. Märket överlag ger ut en vibb av att kunna bränna av ditt ansikte (för att, eh, det är vad deras fanbase efterfrågar) och med den nuvarande syra-hypen var jag försiktigt skeptisk. Det hade inte behövts, för Framboos är såpass bra balanserad att till och med min ibland lättirriterade hud älskar den. Cudos DE!

Fuktkräm Dermalogica Calm Water Gel (599 kr/50 ml) sedan jag fick ett pressprov på då nylanserade Calm Water Gel under Daisy Beauty Expo januari förra året har jag älskat dess otroliga fuktgivande egenskaper såpass mycket att jag gjort slut på inte mindre än tre tuber. Jag köpte ett par nu på min senaste USA-resa (priset i USA blir ungefär det samma som när någon av de svenska butikerna erbjuder 20 eller 25 %) och jag ser inte att jag kommer att sluta använda den inom en överskådlig framtid. Krämen är som en vattenspäckad dimmig gel, och jag lägger den i lager både före och efter en eventuell olja för att få fukt på alla nivåer. Helt fucking outstanding för fukt.

Dagkräm Dermaceutic K Ceutic (599 kr/50 ml) till absolut ingens förvåning har K Ceutic utan tvekan varit ett av 2018 bästa fynd, och jag är så glad över att jag fick den hemskickad som pressprov för sedan dess har jag själv köpt minst två tuber och tipsat otaliga vänner om dess magi. En rik kräm med en blandning av både fukt och fett som reparerar och stärker huden samtidigt som den skyddar med spf 50. Ger en sällan skådad lyster pga sin rika textur och är suuuuperlätt färgad för att balansera upp den vita film som solskydd annars kan lämna (som dess syskon Sun Ceutic lider av). Mitt stående tips är att köpa den i Frankrike för halva priset eller hitta en fransk onlinebutik som skeppar till Sverige.

Nattkräm Verso Nourishing Cream (895 kr/50 ml) tog plats i min rutin sent på året men blåste sockorna av mig med sin lugnande och omhuldande effekt. Havre, niacinamide och hyaluronsyra i en extremt välformulerad bas av shea. Dyr, men fan om den inte är värd varenda krona faktiskt för jag tycker att det är SVÅRT att hitta en bra nattkräm som är tung men inte för tung amirite.

Mask Björk and Berries Firming Hydra Mask (390 kr/50 ml) det har onekligen varit ansiktsmaskernas år 2018 och jag fick tänka ett tag innan jag kunde bestämma mig för Firming Hydra Mask. Den är unik i mina ögon eftersom den är en fuktmask baserad på lera, något som spontant kan kännas motstridigt men nej, även här är formula king och när jag lägger ett tjockt lager absorberas fukt och fett ner i huden utan att masken torkar ut eller stelnar. Ibland absorberas den helt på sina ställen, men överlag brukar jag skölja av den i duschen med hjälp av en liten handduk. Lämnar huden mjuk och smidig med en extra boost av fukt. En av få ansiktsmasker som jag snart gjort slut på.

Arkmask Medik8 Ultimate Recovery Bio-Cellulose Mask (595 kr/6 st) jag debatterade med mig själv om jag skulle separera masker från arkmasker och kom fram till att ja, det är ju lite så marknaden ser ut just nu och eftersom jag har värdiga vinnare för båda kategorierna känns det rätt. Arkmasker överlag tycker jag att man ska vara lite restriktiv med, allra mest med tanke på den otroliga mängd skräp som dom genererar men även för att jag tycker det verkar dumdristigt att köpa grisen i säcken och bara slänga på ansiktet utan någon vidare eftertanke. MEN that being said, den här från Medik8 är en sån räddare i nöden med sin zink att den är en ovärderlig stapelprodukt att ha i förrådet för de där dagarna när huden bara skiter sig.

Ansiktsolja Dermalogica Barrier Defense Booster (869 kr/30 ml) efter ett 2017 där jag inte använde mycket oljor alls förutom Verso så var 2018 året då jag fick upp ögonen för reparerande oljor som stärker upp hudbarriären. Dermalogica var utan tvekan en av mina största räddare i nöden för ett år sedan när vintern körde sönder min hud. Honorable mention till Esse Protect Oil som jag också älskar djupt men Dermalogica snor vinsten på mållinjen pga drygare, varjedag-produkt där Esse för min del fungerar bäst som en behandling ett par nätter i veckan.

Vad var det bästa ni hittade för er hud?

Lämna ett svar