Ett första intryck: Dermalogica Intensive Moisture Cleanser

Helt splitterny på marknaden (så ny att butikerna inte ännu fått in den) och het som smet, ja jag redan ett stort fan av Intensive Moisture Cleanser (395 kr/150 ml) från Dermalogica. Good ol’ Derma sviker mig sällan, och trots att jag pratade med en hudterapeut som uttryckte sin besvikelse över hur dom “bara prånglar ut nya produkter och vattnar ut sitt märke” så är faktumet att allt nylanserat som jag har fått prova (och det är ändå fyra-fem produkter det senaste 12 månaderna) varit fullkomliga fullträffar. Och då räknar jag in den här.

Okej vi pausar för en snabb upprepning över Dermalogicas nya produkter som jag älskat och länkar till recensioner: Calm Water Gel, Barrier Defense Booster, Biolumin-C serum, Sound Sleep Cocoon.

Tillbaka till Intensive Moisture Cleanser då, vi vet alla (ok hybris lugna ner dig) att jag 100 % föredrar en krämig rengöring till morgonen. Jag vill ha en tunn mjölk som går att använda med torra händer rakt på torrt ansikte för att inte behöva jobba så mycket med vatten, och för att jag gillar känslan av att kunna massera och verkligen låta ingredienserna få jobba de få sekunder dom är på ansiktet. Det känns helt enkelt som ett mysigt och skonsamt sätt att vakna upp på know what I’m saying?

Krämig, vattenlöslig rengöring som milt men effektivt avlägsnar smutspartiklar och makeup. Vårdar och balanserar hudbarriären

Tidigare älsklingar i denna kategorin är: Ling, Sunday Riley, Björk & Berries och Josh Rosebrook.

Instruktionerna säger (som så ofta) att rengöringen ska användas på lätt fuktigt ansikte MEN jag gör en Hirons och kör som sagt på torrt i typ de fall som det fungerar. Och med “fungerar” menar jag att det går att applicera och massera utan att det drar i huden, vilket kräver en produkt med tillräckligt bra glid. Det har Intensive Moisture Cleanser helt klart, och ett pump ger tillräckligt mycket produkt att gå över både ansikte och hals och lite ner på bröstet. Efter att jag masserat i ett par sekunder börjar delar av krämen att absorberas, och då väter jag fingrarna ever so slightly och fortsätter massera lite till. På så sätt upplever jag det som att jag både löser upp smuts och oljor samtidigt som jag ger rengöringen en chans att även återfukta ansiktet. Win fucking win!

Konsistensen är som sagt krämig, något tjockare än t.ex. Ling och B&B, och doftsatt med eteriska oljor från bland annat grapefrukt, apelsin och jasmin ?? Eftersom den är vattenlöslig går det lika bra att skölja av den som att svepa av den med en blöt handduk, det är enbart din personliga preferens som bestämmer.

Jag har inte satt den på prov på att ta bort smink än eftersom jag sällan använder mjölkliga rengöringar till det, men för alla som letar efter en snäll rengöring för torr och/eller yttorr hud SE HIT.

Lämna ett svar