Ett första intryck: Dr.Jart+ Ceramidin Cream

Ceramider har vi snuddat vid här tidigare och nu har jag provat en av de antagligen mest klassiska ceramidkrämerna? Ceramidin Cream från koreanska Dr.Jart+ har många anhängare och jag tror att jag förstår varför. Men låt oss backa bandet lite.

Ceramider, som en superduperkort påminnelse, fungerar som murbruket som håller samman hudcellerna det vill säga det som hjälper till att upprätthålla en stark hudbarriär. Det i sin tur betyder motståndskraftig hud som kan skydda mot yttre påfrestningar plus hålla fukt inne. Det är tyvärr väldigt enkelt att vara lite för hårdhänt mot sin hudbarriär med allt för idog exfoliering, peeling och diverse behandlingar. Det kan kännas och se fint ut till en början, men sen kan det lätt gå söderut och man sitter där med en hud som känns misstänksamt känslig (för typ allt), och i värsta fall även blossande, stramande och med en acneliknande irritation.

Vintertid har jag alltid lite problem med att hitta rätt balans mellan fukt och fett i min hudvård. Det är lockande att köra på med lite tyngre krämer eller ansiktsoljor som så många tipsar om, men huden behöver fukt året om (speciellt på vintern!) så att bara ge den fukt fungerar tyvärr inte så bra i längden. För mig, men kanske något att fundera på om du känner att det inte riktigt lirar eller huden känns ur balans trots att du försöker?

HUR. SOM. HELST. så var det ju Ceramidin Cream vi skulle prata om och mitt första intryck av den ? Jag har haft en prova på-tub på hela FEM MILLILITER att arbeta mig igenom och eftersom det är en kräm som i första hand ska mjukgöra och skydda kan jag uttala mig hyfsat bra efter ett par användningar. Konsistensen är tjock men med en touch av gel vilket gör den väldigt enkel att applicera och sprida utan att den drar i huden.

Till färgen påminner den lätt om ljus kola, och doften påminner om 90-talets Barbiedockor ?

Morgonen efter jag använt Ceramidin som sista steg har jag vaknat upp med en lugn hud som känns balanserad (om det inte varit en exceptionellt lång dag och kväll med luftkonditionering och vin, dvs superdupertorr hud). Det kan självklart inte enbart tillskrivas Ceramidin men jag är klart övertygad om att den kan fungera för många olika hudtyper samt tillstånd. Antingen som en dagkräm, kompletterad med spf ovanpå, eller som nattkräm. Jag var ju inte speciellt imponerad av Pixis försök till ceramidkräm (som jag tror är bättre för yngre hud, inte för oss 35+), och nu är väl inte Dr.Jart+ heller det riktigt tunga artilleriet men betydligt mer så åtminstone. Och just det, den går riktigt bra att lägga på i multipla lager för en maskliknande effekt ? låt bara varje (tunt) lager sjunka in i ett par sekunder, och mata sen på nya lager på samma sätt tills det börjar kännas mättat.

Lämna ett svar