Omorovicza Thermal Cleansing Balm

Det är något speciellt med ett rikt, aromaterapi, rengöringsbalm ibland ändå. Trots att jag föredrar en rengöringsolja snäppet mer så är det förvandlingen i textur från tjockt till tunnt som gör att det går att drömma sig bort till en spabehandling lite lättare med ett balm.

Det gäller ju inte alla rengöringsbalm utan bara dom som är lite mer dekadenta och inte bara framtagna för att vara effektiva och göra sitt jobb (hej hej Clinique TTDO och The Body Shop Camomile ??), en gammal favorit i den kategorin är Sunday Riley Blue Moon Cleansing Balm och nu har jag fått hem superlyxiga Thermal Cleansing Balm från ungerska Omorovicza — 50 ml svart, väldoftande oljehärlighet i en frostad, tung glasburk. Med en prislapp på ca 600 kronor är det galet att fullstorlek bara är 50 ml (vilket för många andra märken är en resestorlek när det kommer till balm), och det är väl “passande” att märket enbart säljs på NK här i Sverige (men går också att beställa från t.ex. Cult Beauty eller Lookfantastic).

Just Thermal Cleansing Balm fick jag korn på hemma hos Malin och blev direkt såld på doften; utöver en väldigt örtig och medicinsk doft finns det även inslag av mandel och aprikos och helheten är otroligt lugnande och pseudoavslappnande. Konsistensen smälter oerhört fort och en pytteliten grynighet som är otippat trevlig.

Det beter sig som många andra balms dvs du använder torra händer direkt på ditt torra ansikte och efter bara ett par cirkulära rörelser omvandlas den fasta oljan till en tunn dito, och när du blöter fingrarna övergår det till en mjuk mjölk. Oftast brukar just det sista steget innebära att balmet går bra att bara skölja av, men i TCB fall behöver man lite hjälp med en blöt handduk för att inte få en allt för kraftig oljig hinna. En hinna som i och för sig är välgörande, ska sägas, men som inte är i allas smak. Med 50 ml-burken får man en liten, liten tvättlapp som går att föra över fingrarna och på så sätt svepas runt i ansiktet och ja, den gör sitt jobb men är VÄLDIGT LITEN så jag tror att jag föredrar att använda mina vanliga tvättlappar från IKEA eller en muslinduk jag fått med Elemis.

Jag älskar helt klart känslan av att massera in TCB någon kväll i veckan, när jag vill lägga lite mer tid på rengöringen och dessutom gärna får den där extra boosten av oljan som ligger kvar på huden. De kvällar börjar jag oftast med att svepa av de värsta sminkresterna med en bomullsrondell + micellär, för att inte slösa TCB på grovgörat. Efter det masserar jag runt balmet, tillsätter ett par droppar vatten och fortsätter, för att sist svepa av allt med en handduk. På så sätt får jag en lagom mängd olja kvar på huden, medan jag hade fått en betydligt större mängd (som antagligen fungerar som återfuktning och mjukgöring tillräcklig för natten på egen hand) om jag skulle skippa sista steget med blöt handduk.

Lämna ett svar