Elemis och Omorovicza face mists

Det var ett tag sedan jag var som mest besatt av en go face mist. Essenser kom lite in och stal uppmärksamheten ni vet?

Många mister marknadsförs som ett sätt att tillföra lite extra fukt till huden under dagen, och visst känns det enkelt att ha en flaska ståendes på sitt skrivbord och *pssch pssch* ta en liten dusch då och då? En sak som däremot är värd att ha i åtanke är att som vi vet så dunstar vatten. Rätt fort, också. Så om du bara sprayar med en mist som till 99 % innehåller vatten så kommer majoriteten av det dunsta av snarare än sugas upp av huden, och än värre riskera att dessutom DRA MED SIG en del av din huds naturliga fukt med sig ut?! Nä NU!

Lösningen stavas antingen Använd Bara Din Mist Som En Del I Din Hudvårdsrutin, dvs lås in den med dina andra produkter som krämer och oljor, eller Se Till Att Din Mist Inte Bara Är Vatten Utan Även Innehåller Mjukgörande Ingredienser Som Tex En Go Olja. Hänger ni med? För om din mist är spetsad med ingredienser som inte bara återfuktar utan även har möjlighet att binda fukt samt mjukgöra, ja då snackar vi äntligen en mist som du kan använda under dagen som inte är kontraproduktiv.

Elemis Superfood Kefir-Tea Mist (455 kr/100 ml) är en nyhet från det brittiska spa-märket och jag provade på den första gången under Daisy Beauty Expo i januari. Doften är HEEELT otrolig för mig som älskar örtiga och medicinskt doftande produkter, ingredienser som te och rosmarin gör att det är som att gå in i en hälsokostbutik. Munstycket är fenomenalt bra och ger ifrån sig ett stooort moln med en ytterst fin dimma.

Om vi då kollar på om jag lever som jag lär så kanske det är gränsfall här, eftersom Kefir-Tea Mist främst innehåller vatten och fuktbindande ingredienser men ändå toppat med en stor del aloe vera.

Jag borde alltså föredra att använda den som en fuktgivande toner i min rutin, men ska inte ljuga utan erkänner att jag också gillar att duscha ansiktet direkt på morgonen de dagar det dröjer ett litet tag innan jag tar tag i min rutin. Jag har inte märkt några negativa effekter vare sig av detta eller av den eteriska doftsättningen utan vill mest spraya mig med den här hela dagen lång.

Nästa mist upp till bevis är en riktig lyxlirare, från ungerska Omorovicza som vi tittat lite på tidigare. Märket har sin klassiska Queen of Hungary Mist som storsäljare men när jag fick möjlighet att välja så valde jag istället doldisen Magic Moisture Mist (1070 kr/50 ml). Varför? Jo precis eftersom att MMM är en tvåfasig mist det vill säga en mix av vatten och olja. Och om det är någonting som min fuktfattiga och yttorra hud älskar är det en mix av både fukt OCH fett!

Vatten och glycerin är direkt följda av oljor från macadamia, ros och vete plus en mängd andra. Och ja, även här har vi En Riktigt Superb Mist alltså.

Jag älskar blandningen av vatten och olja något som låter konstigt men som efter bara en lätt skakning mixas fint och kommer ut som ett välgörande moln. Den här föredrar jag absolut att använda ovanpå smink under dagen — på en flygning! OMG JA — men har provat och den är väldigt skön som ett steg i hudvårdsrutinen också. Doften är även här örtig och medicinsk och slutsatsen är att det åtminstone är en lyxig produkt som lever upp till förväntningarna. Sedan vet ingen utom just du om den är “prisvärd”.

Om jag ska vara lite (väl) generös kan jag säga att klassiska Caudalíe Beauty Elixir påminner om mkt dyrare Omorovicza, och då främst pga att Beauty Elixir också innehåller lite mjukgörande olja.

Elemis får pluspoäng för en lättviktare till flaska som är enkel att bära med sig, medan Omorovicza snarare är tung men vacker och pryder sin plats var du än väljer att ställa den. Båda är storleksmässigt okej att flyga med men jag skulle personligen bara vilja använda Omorovicza pga oljeblandningen, men den är lite för tung om du dessutom har annat att bära omkring på.

Lämna ett svar