Ett första intryck: Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil

Här har man ambitionen att spotta ur sig ett snabbt och enkelt inlägg om den senaste rengöringsoljan man testat men blir istället brutalt prejad av vägen av en sista minuten-jobbresa? Så sent om sider:

Rengöringsbalm i all ära, men jag har till slut äntligen landat i insikten att jag älskar rengöringsolja snäppet mer. Nya Lipid Balance Cleansing Oil (395 kr/100 ml) från brittiska Medik8 kan absolut ta åt sig en stor del av äran för att jag kommit fram till det här för det var längesedan nu som en rengöring kändes så perfekt för mig.

Oljan har en perfekt mellantjock konsistens, precis som jag gillar dom, och masseras enkelt över huden utan att dra i den men är inte heller för tunn eller sträv som vissa kan bli. Eftersom det är en rengöringsolja vi pratar om dvs ett första steg i kvällsrutinen är det på torrt ansikte med torra händer som gäller, men direkt när jag efter ett kort tag masserande tillsätter ett par droppar vatten omvandlas den till den där mjuka och underbara mjölkiga rengöringen vi alla älskar.

Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Sorbeth-30 Tetraoleate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethyl Linoleate, Beta-Carotene, Tocopherol, Moringa Oleifera Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Ascorbyl Palmitate, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Limonene, Geraniol, Linalool

Doften är som ni kan få en känsla av via ingredienslistan mjuk och frisk från solrosolja, citrusfrukter, morot och pelargon. HELT och fullkomligt älskvärd.

Efter att jag masserat runt den mjölkiga konsistensen sköljer jag av den, och kan glatt konstatera att Medik8 inte lämnar någon tillstymmelse till hinna på huden — även utan tvättlapp. Huden lämnas däremot mjuk och smidig, antingen redo för din hudvård eller för en andra rengöring om du använt spf och/eller vattenfast smink.

Lipid Balance Cleansing Oil är helt klart uppe och nosar på att bli en toppfavorit och har potential att dela tronen med favoriterna Tatcha och Elemis.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar