Tio tomma #38

No time like the present tänkte hon och skrev det här inlägget på fem minuter så BARE WITH ME och eventuella språkliga fel. Om det är något jag missat som ni undrar så tar vi det i kommentarerna, okay?

Ansiktsoljor har jag drastiskt minskat mitt användande av sedan jag insåg att de essentiella oljor som oftast är iblandade kanske inte var det bästa för min hud som har lätt att reagera. Men det ändrade sig grovt efter att jag 1) testade Dermalogica Defense Barrier Booster och nu senast 2) Esse Protect Oil (629 kr/15 ml) för HERREJÄVLAR vad den senare är bra. Protect Oil känns vid första beröringen tjock och seg men är magisk vid applicering och smälter bara in. Laddar huden både med fukt och mjukhet och lugnade alla störiga irritationer som min hud stötte på under den gångna vintern. Tog slut fort, ja, men det var också ett resultat av min idoga användning. GRÄT när sista droppen användes upp. Doftar lätt av vanilj.

The Youth Dew från May Lindstrom skulle man ju kunna tro att jag älskade lika mycket men tyvärr, och verkligen tyvärr pga prislappen, var det här inte ett oljeserum jag imponerades av alls i närheten. Antagligen på grund av tidigare nämnda essentiella oljor, för doften och upplevelsen är det inget fel på (tänk aprikos och vita blommor) men jag fick aldrig något WOW-resultat.

Sista snygga, tunga glasflaskan är från italienska Skin Regimen och innehåller fuktserumet 1.85 HA Booster (895 kr/25 ml). Vattenbaserat, lätt dimmigt och med märkets karaktäristiska tallskogsdoft är det ett väldigt bra tillskott för att öka fuktnivån samt minska yttorrhet i huden. Jag kan tyvärr inte rättfärdiga det sjuka priset?!

En annan fullkomlig FULLTRÄFF i klass med Esse Protect Oil har Verso Nourishing Cream (849 kr/50 ml) som är en skyddande och lugnande, tjock ansiktskräm som märket släppte sent i 2018. Jag har använt den som nattkräm under typ hela vintern och mitt ansikte har absolut tackat mig för det. Även den här tog slut någorlunda fort men igen — för att jag eventuellt överdoserat just för att den varit så skön. Ibland kan min hud reagera på ingrediensen niacinamide men inte i det här fallet, och jag är inne på min andra flaska (som jag precis nu lagt undan för att spara till nästa köldknäpp).

Sen kommer det sjukaste nämligen att jag gjort slut på en ansiktsmask?! Nä NU. Firming Hydra Mask fick jag av Björk & Berries i januari förra året och gillade den så mycket att jag tog slut på den på ett år. Låter ju löjligt men ni som vet vet. Full utläggning om den och ett par andra masker hittar vi här ❤️

Det är alltid viktigt med spf det är vi alla överrens om och om ni är ute efter en tunn som går lätt att lägga ovanpå den vanliga ansiktskrämen är Sun-C Environmental Shield SPF 50 (698 kr/50 ml) från Nimue ett väldigt VÄLDIGT bra val. Kan lämna en ytterst diskret vit hinna (på mitt ljusa fejs) om jag slarvar med att massera in den men annars inga problem att rapportera. Jo, tuben har en tendens att låta produkt “stå” i korken men inte allt för farligt.

Bredvid Verso här ser vi väl godkända dagkrämen DNA från NYC och Ling, ett märke som jag har skrivit om både här och där och här igen och som nu äntligen finns lite mer lättillgängligt tack vare Bangerhead! DNA är en mellanrik kräm som är duktig på återfukta och mjukgöra.

Sen har vi en burk med klassiska Kiehl’s Ultra Facial Cream som är den kräm min man gör slut på med jämna mellanrum och vägrar att byta från. Vi sparar alla tomma Kiehl’s-förpackningar (vilket i ärligheten främst är dessa) och går sen till Åhléns eller Kicks för att lösa in 10 tomma och få en resestorlek tillbaka. Jag tycker att Kiehl’s överlag är väldigt bra på dagkrämer så det är den produktkategori jag skulle rekommendera att spana in om man är sugen på märket.

Melt Into Moisture är en hårinpackning från amerikanska DevaCurl som jag verkligen VERKLIGEN gillade eftersom den är en fullkomlig fuktbomb för lockarna. Min ursprungliga recension gör den inte rättvisa eftersom jag vid den tidpunkten inte var trogen (lol) “the Curly Girl Method” vilket jag numer är och genom att vara det plus att använda inpackningen på det sätt som den är tänkt att användas (dvs under en något längre period än bara 2 minuter i duschen…) ger den riktigt bra effekt på fuktfattigt hår.

Jag har en plan på att uppdatera hela min Let’s talk about curls-serie för att reflektera min nuvarande rutin och tillvägagångssätt (CG method) men jag är inte så snabb…

Sist ut är en kroppsskrubb som är hyllad och prisad till höger och vänster men som jag inte riktigt förstår var storheten ligger? Skin Treat är Kicks egna spa-märke som håller bra prisnivå, och den här skrubben innehåller en mix av korn, enzymer och AHA men det är liksom ingenting som chockar mig i vare sig effektivitet eller känsla? Plus att den är på ynka 100 ml, i kroppsskrubbssammanhang liten tub. Rosa, inte tätpackad med korn, och med en lätt doft av grapefrukt.

4 kommentarer

Lägg till din →

Ja, gärna en lockig uppdatering ! Jag investerade i en REF Curl Power, spännande att se om den levererar “studsiga glänsande lockar”.

Lämna ett svar