Medik8 Advanced Day Total Protect

Ni vet att jag har tjatat om en av mina bästa ansiktskrämer för att både reparera och skydda ansiktet; franska Dermaceutic K Ceutic som med massa härliga fetter samt spf 50 är en fullkomligt oumbärlig dagkräm för mig under de mer bistra månaderna av året — så när jag för ett par två månader sedan insåg att vädret inte riktigt krävde den längre så la jag tillbaka den i mitt skåp för att spara den till när vintern kommer tillbaka (känns helt ok eftersom det är en ljus- och luftskyddad förpackning).

Här kommer istället en liten recension av den som fick ersätta K Ceutic nämligen Advanced Day Total Protect från Medik8 (765 kr/50 ml), även det ett starkt favoritmärke. Sjukt nog är Advanced Day Total Protect dyrare i inköp (dock inte millliliterpris) än K Ceutic (519 kr/30 ml) som redan den har ett rykte om sig att vara fantastisk med dyr, snacka om snopet eftersom jag trodde mig kunna tipsa om något billigare men det sket ju sig något ?

Om vi tar den priviligerade vägen och bortser från priset så vill jag gärna rekommendera den här från Medik8 som en fantastisk dagkräm med fullgott spf-skydd som ett alternativ under våren och sommaren. Den är rik men inte på långa vägar lika rik som K Ceutic, utan att för den delen förleda er och lura på er att det är en Lätt Kräm för då kommer ni att bli besvikna. Nej, ADTP har en hälsosam mängd med både fukt och fett och för mig med lätt reaktiv och yttorr hud (men inte torr!) är det en underbar känsla att smörja in mig med den efter serum på morgonen.

Doften är lätt av vanilj och det kan hända att jag under 0,1 sekunder upplever en något vit hinna men den försvinner i takt med att krämen masseras in och smälter in.

Under min senaste solsemester använde jag uteslutande ADTP som mitt solskydd för ansiktet och trots Spanien i juni märkte jag av tillstymmelse av brändhet ????. Eftersom den har en lagom fet konsistens är den dessutom väldigt behaglig att smörja in ansiktet med under halvtid i solen, något jag älskar att göra för att få bort känslan av kloggad solkräm, svett och salt.

Förr i tiden hette krämen Hydr8 Day 360 men den har sedan Ka recenserade den i september -17 uppdaterats både i utseende och formula ett flertalet gånger och det verkar som till det bättre!

Tuben är även den full pott i och med sin mjuka plast och pumpfunktion. Nu har jag inte riktigt tagit slut på den ännu (snart!) men min gissning är att allt pumpas ut och om inte så är det ju lätt att klippa isär den för att få ut den sista dagsransonen.

Well done Medik8, ännu en favorit att föra till loggarna.

Lämna ett svar