The Ordinary Marine Hyaluronics

Är ni redo för ett äkta budgettips? Klar ni är! Och det går inte att säga annat än att fuktserumet Marine Hyaluronics från The Ordinary är den mest uppenbara plånboksräddaren med sina 129 kronor (för standard 30 ml).

Det är inte bara extremt billigt, det är bra också. Utan tvekan det mest lättflytande serum jag någonsin testat — vi snackar en konsistens som VATTEN — så för att inte låta det rinna mellan fingrarna använder jag pipetten för att droppa direkt på huden och snabbt sprida ut det en i taget (en droppe på pannan och en droppe var på kinderna). Genom att göra så räcker flaskan länge men gör också tyvärr att jag känner mig som en av alla på Instagram som gör “roliga” rinnande mönster med diverse hudvård och sminkprodukter ? Jag är dock noga med att inte nudda pipetten vid huden för att hålla nere risken för bakterier!

Utöver prislapp och konsistens är det inget ytterligare som riktigt står ut med Marine Hyaluronics. Resultatet är väl godkänt fuktbindande och återfuktande egenskaper som ett fuktserum bör ha, och det lirar bra med alla andra efterföljande serum och krämer jag har i min rutin. Känslan är väldigt svalkande också just på grund av den lätta konsistensen. Plus, tack vare priset har jag känt att jag kunnat slösa något mer än dyra serum lockar till vilket lett till att jag använt det mer som en essens (dvs använt mer mängd samt lagt flera lager på raken) när jag varit bortrest.

Aqua (Water), Glycerin, Algae Extract, Pseudoalteromonas Exopolysaccharides, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Ahnfeltia Concinna Extract, Arginine, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Aspartic Acid, PCA, Sodium PCA, Sodium Lactate, Salicylic Acid, Citric Acid, Propanediol, Dimethyl Isosorbide, Ethoxydiglycol, Polysorbate 20, Potassium Sorbate, Sodium Salicylate, Sodium Benzoate, Hexylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol

Märket själva hälsar också att Marine Hyaluronics “innehåller lättviktiga, marint utvunna fuktkällor som binder vatten likt hyaluronsyra (HA) men är lättare än HA i konsistens och känsla. Formulan innehåller också hudvänliga exopolysackarider från marina bakterier, hawaiiska röda alger och glykoproteiner från antarktiska marina källor. Dessutom ingår mikrofiltrerade blågröna alger samt flera hälsofrämjande aminosyror. Alla marina derivat är utvunna från hållbar källa”

Lämna ett svar