Essencer är livet (uppdaterad!)

Eftersom jag tydligen inte kan sluta älska — och tjata om — essence water som produktgrupp tänker jag att det är dags att jag samlar min lista över älsklingar här, och låta den uppdateras allt eftersom jag förhoppningsvis testar nya så keep scrolling!

För enkelhets skull håller jag listan rangordnad efter hur mycket jag gillar en produkt, på samma sätt som listan med rengöringsoljor <3 Ett par håller typ delad plats, och ingen jag testat HITTILLS har varit straight up dålig. Det är därför jag kan generalisera och säga att jag gillar dom som produktgrupp eftersom ingen gjort mig besviken.

En kort beskrivning av ett essence water vill jag påstå är “som ett återfuktande klassiskt ansiktsvatten fast på steroider, med syfte att neutralisera hudens pH samt ge en extra skjuts, både i sig själv och för efterföljande serum”. Det går också att kalla utspätt serum, eftersom många essencer har bra mycket mer egenskaper än enbart fukt. Konsistensen är som vatten, ibland lite tjockare, och meningen är att du häller det rakt i handflatorna för att direkt klappa in det/stryka det över huden (bomullen kan du spara tills du använder din exfolierande toner istället, som faktiskt behöver just det mekaniska i att bomullen sveps över huden). Vissa går dessutom utmärkt att arbeta in flera lager för att riktigt få den där studsigt återfuktade effekten.

För min del är den här produkttypen ett av de bästa lösningarna för att motverka torr och yttorr hud, året runt men självklart mest nödvändigt är det under det kallare månaderna. Det ger helt enkelt en extra skjuts och nivå av lättnad till huden som kämpar med att behålla den lilla fukt och smidighet den kan just nu.

Caudalíe Vinoperfect Concentrated Brightening Essence (ca 350 kr/150 ml)* — Den. Bästa. Någonsin. Det är något med forumlan på den här som gör att min hud fullkomligt älskar den, och kanske har det att göra med den lilla mängden exfolierande AHA (i form av glycolic acid)? Doften är lätt av jenka, vattnet är tunt tunt och den tunga, frostade glasflaskan står vacker i hyllan. Den här är perfekt att använda flera lager av då den inte kladdar eller läggs kaka på kaka, och att jag gjort slut på tre flaskor och har en fjärde på lut är det högsta betyget av alla.

Hada Labo Gokujyun Lotion (ca 120 kr/140 ml) — Jag köpte min flaska i Tokyo för ett drygt år sedan, på en nattöppen kiosk, och det enda jag ångrar är att jag bara köpte en. Här har vi något som om jag skulle få det blindtestat så är jag osäker på om jag ens hade uppfattat att det var något annat än vanligt kranvatten. Doften är minimal, konsistensen som vatten (okej, kanske lite tjockare) och den återfuktande effekten ENORM. Nu när jag var i NYC lyckades jag hitta en butik som var återsäljare, dock överprissatt, och tidigare har jag lyckats klicka hem den från England. Be en vän som är i Japan eller ut och googla för det här är en potentiell budgetfavorit som jag inte kan föreställa mig kan irritera en enda hud.

På delad andraplats kommer även CosRX Hyaluronic Acid Power Essence (259 kr’ish/100 ml) pga sin överkomliga prislapp och grymma resultat. Dryg, återfuktande AF och utan några irritanter, full recension hittas här.

Ling Dual Moisture Emulsion ($68/120 ml)* — Vi är fortfarande på en mellan många delad andraplats, men nu på en dyrare nivå. En av två där är Hada Labo från NYC-baserade märket Ling som jag skrivit väldigt mycket om här tidigare. Den här essencen är en blandning av både fukt och fett (hyaluronsyra och squalane) och är inte annat än fucking genialisk. Önskar mig två flaskor i julklapp tack.

NY! Comfort Zone Hydramemory Essence (595 kr/100 ml)* — det finns SÅ mycket att älska med Hydramemory Essence, allt från att den är parfymfri till dess uppenbart fantastiska återfuktande egenskaper. Det som drar ner är den otympliga, tunga (men fina) glasflaskan och priset. Fantastisk om man vill undvika alla typer av exfolierande egenskaper och bara ha fukt, och har cashen för det. Min flaska räckte i drygt två månader, men då slösade jag med den många gånger och la flera lager på varandra. Trängs på andraplatsen.

Clinique Turnaround Revitalizing Lotion (210 kr/200 ml)* — En trogen klassiker och den första essencen jag provad och som drog ner mig i träsket, Cliniques stora, blå och dryga flaska kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Även här hittar vi en pytteliten mängd med exfolierande egenskaper, och här har ni hela recensionen som ger er allt ni behöver veta.

Filorga NCTF-Essence Supreme Regenerating Lotion (449 kr/150 ml) — Tack vare ett förmånligt pris på Nice flygplats i somras köpte jag den här flaskan som jag funderat på ett bra tag men avstått pga dess höga pris. Till min förvåning är Filorga inte billigare på franska apotek än vad det är här hemma, men taxfree did the trick. Här har vi till en början en klassisk fransk doftsättning dvs onödig och parfymerad, men trots det jobbar den på bra och ger både fukt och elasticitet. Det ligger säkert mer teknisk beskrivning i bakgrunden men det här är vad jag upplever, men trots att den är bra är den inte tillräckligt bra så att jag kommer vilja köpa en ny efter första tar slut.

Ling Calming Hydrator ($38/200 ml)* — Inte i närheten av så bra som sitt äldre syskon Dual Moisture men med de fyra huvudingredienserna vatten, trollhassel, rosvatten och aloe vera är det fortfarande en väldigt bra fuktgivare. Recension här.

Sensai Cellular Performance Lotion II Moist (689 kr/125 ml)* — Här börjar det tyvärr att bli lite orättvist för den här tunga och lyxiga glasflaskan provade jag för så pass längesedan att jag 1) då inte visste riktigt vad det var eller hur den skulle användas, och 2) inte kommer ihåg så mycket av eventuella resultat. Bra, tror jag.

SK-II Facial Treatment Essence (snordyr) — Intressant nog så är en av världens mest hypade essenser också den jag kom sämst överrens med? HA! Suck on that, hudvårdshype. Eventuellt var det just den höga koncentrationen av piitera, den fermenterade delen, som gjorde att den inte funderade för just min hud. Folk beskriver hur SK-II förändrar deras hud men för mig gjorde det knappt till eller från.

* markerar pressprov

2 kommentarer

Lägg till din →

[…] på pappret bådar för succé. Jag älskar en essens för att få ytterligare fukt innan serum och jag har testat mig igenom en uppsjö, men tyvärr placerade Redness Relief Essence sig inte i toppskicktet. Effektiviteten är det inget […]

Lämna ett svar