Sommarens bästa

Hur är och har er sommar varit? Jag undviker fortfarande strumpor, hoppas på minst ett dopp till men smyggillar ändå lite tanken på en stickad tröja (till shorts n.b.!).

Hudvårdsmässigt ligger jag och guppar i en liten dvala med favoritprodukter som tagit slut och nya förmågor som inte riktigt verkar leva upp till mina förväntningar. Min rutin de senaste månaderna har varit rätt basic och utan några större pulshöjare, förutom då ett par riktigt ledsna #dentogslut.

Image result for drunk elephant framboos

Efter att mitt jävla bra serum från Elixir Cosmeceutics skrapades ur för ett par veckor sedan har jag märkt att yttorrheten blivit sämre igen; något jag direkt märker på att jag lättare får små plitor och whiteheads. Eftersom jag håller på att fasa in ett ersättningsserum har jag inte velat mixtra allt för mycket med oprövade panikräddningar så istället har jag återinfört mer regelbunden exfoliering (ett par kvällar i veckan, med antingen toner från Codage eller nattserum från Drunk Elephant) för att sedan toppa med en dyrbar ampull från Reserol.

Att få trycka in hela 2 ml fuktserum i en och samma rutin är ren och skär LYCKA för mitt yttorra fejs och det hela görs inte sämre av att Reserol Skin Serum (595 kr/14 x 2 ml) är ett av de mest välgörande fuktserum jag testat. Den lilla glasampullen innehåller tillräckligt med juice för att både ansikte och bröstkorg ska få flera lager var och efteråt kännas rejält mättade med fukt — om jag ska vara ärlig ett resultat som känns flera gånger bättre än typ alla fukt-arkmasker jag testat?

Aqua, Glycerine, Betaine, Polysorbate 20, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Globularia Cordifolia Callus Culture Extract, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, PEG-35 Castor Oil, Hydroxyethylcellulose, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, EDTA, Potassium Sorbate

Om vi ska titta på pris och nödvändighet slutar milliliterpriset ungefär på samma som vilket toppklassat fuktserum som helst, så där har jag inget större att anmärka på. Om det här däremot är något man verkligen BEHÖVER är svårare att komma överens om; egentligen ska din vanliga hudvårdsrutin uppfylla de behov som din hud har varpå ansiktsmasker egentligen är onödiga, men det är inte lika enkelt gjort som sagt. Min yttorrhet kan som sagt hållas stången med Jävligt Bra Serum, men när jag har slut på dom så behöver jag extra skjuts då och då. Att då köpa glasampuller samlade i en någorlunda minimal pappersförpackning tycker jag verkar vara en bättre lösning än arkmasker med alla sina olika lager plast? Speciellt när resultatet är såpass slående mycket bättre, och jag i snitt använder en ampull varje eller varannan vecka.

En liten Reserol-prispall som bonus:

(1) Guld — Skin Serum
(2) Silver — Overnight Moisture Mask
(3) Brons — Retreat Sheet Mask

4 kommentarer

Lägg till din →

Du nämner en toner från codage – menar du pre treatment lotion (så heter den väl ungefär)? Jag har letat efter den men inte hittat, tänkte att den kanske har bytts ut, vet du?

Det är precis den jag menar, men den är tyvärr tyvärr discontinued så jag skrev inte ut namnet på den pga 🙁 Så himla sorgligt! Jag frågade om den bara bytt namn för dom har en toner som låter liknande men ingredienslistan är heeeelt annorlunda så jag kommer inte prova.

Lämna ett svar