Tio tomma #40

Nej men hej? *dammar av bloggen* Om det är någon som klarat sig igenom den här hösten applåderar jag er, för det misslyckades jag med. Kanske 2020 blir året då bloggen lever upp igen, kanske inte.

Ni vet att jag är en SUCKER för essence water, och två som jag gått igenom det senaste har också varit två riktiga vinnare. Först skvätte jag mig igenom en flaska med Comfort Zone Hydramemory Essence som jag redan skrivit om här, och förutom att den tog slut rätt så fort finns absolut inget negativt att rapportera. Den andra, som var drygare, kommer ifrån Fresh och den passade jag på att köpa i butik i London tidigare i år (eftersom Fresh vad jag vet inte går att få tag på i eller till Sverige) — Black Tea Kombucha Facial Treatment Essence. Den hade stått länge på min önskelista och till min glädje höll den måttet och återfuktar riktigt, riktigt bra. Doftar gott av just te och lite kombucha, och ja jag saknar den nu när den är slut.

Tittar vi på kategorin ansiktsrengöring har jag slaktat hela tre produkter, två av dom skummande mousse-tvättar som effektivt tar bort rester av min första rengöring och smink utan att för den delen torka ut huden. Advanced Cleanser Expert Cleansing Foam (339 kr/150 ml) från favoritmärket Dermaceutic är fantastiskt skön och går att jämföras med Foam Cleanser från pHformula. Inte lika bra är Medik8 Calmwise Soothing Cleanser, som jag både hade lite svårt för doften med och inte heller upplevde riktigt lika effektiv. Pluspoäng för att man kan köpa den i lagom resestorlek, däremot!

Tredje rengöringen är ett rengöringsbalm från koreanska E-nature som får två tummar upp. En lätt och diskret doft av den vita blomman moringa, en lagom tunntjock konsistens som verkligen massakrerar allt smink och spf och en bra burk. Jamen ni hör ju, Moringa Cleansing Balm (259 kr/75 ml) är bra grejer.

Från samma märke kommer också fuktkrämen Squeeze Green Watery Gel Cream (349 kr/50 ml) som jag hyllade på Insta (här) och som rätt och slätt är en vattenbaserad fuktkräm som riktigt smälter in i huden och matar den med fukt. På Insta kan jag ha jämfört den med min favorit Calm Water Cream från Dermalogica och det kanske var något överdrivet men den är BRA! Och hyfsat mkt billigare än Derma! Om du är yttorr och inte söker efter något superduperavancerat tycker jag absolut att den är värd att övervägas.

Fler bekantskaper i avdelningen Återfuktare är masken Skin Hydrating Masque (485 kr/75 ml) från just Dermalogica, antagligen en av mina bästa återfuktande ansiktsmasker? Jag har nämnt det förut men min yttorra hud föredrar vattenbaserade, blöta, ansiktsmasker över krämiga diton och Skin Hydrating Masque är verkligen en vinnare i det avseendet. Älskarn.

Tredje produkten här är en snillrik återförslutningsbar påse med arkmasker från japanska Lululun som jag har för mig att jag köpte i Chinatown i London. Lululun är ett storsäljande märke på hemmaplan och det går att köpa ännu större paket än mitt sjupack, jag tror dom görs upp till 30-pack? Den här mörkblå versionen är den återfuktande varianten och den gjorde sitt jobb och lite mer därtill.

Sist ut (är det här ens tio tomma?!) är två serum, ett FAN-TAS-TISKT och lite mindre imponerande. Älsklingen är utan tvekan relativt nylanserade Hydration Boost Concentrate ($42) från göttiga amerikanska Josh Rosebrook (ni vet han som gör min absoluta favorit-mist). Jag slog till på ett set från märket när amerikanska prenumerationstjänsten Beauty Heroes hade Josh som utvalt märke i höstas, och fick en trio med mist + serum + kräm. Trots att serumet bara är på 15 ml är det så jävla drygt (två droppar räcker för ansikte och hals) att flaskan stod sig ungefär lika länge som en dubbelt så stor från ett annat märke. De dyrbara dropparna är lätt transparent brunfärgade, och doften är örtig. Den återfuktande effekten? Nej men alltså såpass jävla bra. I kombination med Josh resterande produkter så har du en rutin som inte kräver så mycket mer än bara tvätt, serum och kräm?

Andra serumet som är slut är inte riktigt slut, men det här är tredje serumflaskan från Nimue där pumpen ger upp livskrafterna och vägrar samarbeta. Då vägrade jag att ge det en tredje chans, och Stemplex Serum åkte i återvinningen. Innan pumpen strejkade hann jag inte riktigt utvärdera innehållet länge nog för att veta om det gjorde mer än ett genomsnittligt fuktserum, sorry Nimue.

Lämna ett svar