Tio tomma #41

Här har vi ett redigt fläskigt TT-inlägg med *bara* hudvård och som ? on top mest serum, jag menar if it ain’t heaven I dunno? Vi kör i den ordningen dom används:

Rengöring, dvs hudvårdens mamma

Här har vi en morgonrengöring och två första-rengöringar kvällstid så att säga. Omorovicza Cashmere Cleanser* är en ytterst trevlig mjölkig rengöring, precis en sån jag älskar att använda på morgonen. Ett pump masseras in på ett torrt ansikte och sköljs av utan någon plastig film. Skälet till att jag föredrar det som morgonrutin är för att det använder minimalt med vatten och känns som ett skonsamt sätt att få bort de få rester av nattrutin och svett. Cashmere Cleanser känns lyxig både till doft (diskret tvåligt, mot bomull) konsistens och pump. Märket går oftast att shoppa via Lookfantastic eller Feelunique, då svenska distributören Bangerhead har ett rätt skralt produktutbud. Absolut värt ett köp om den är inom din budget och du som jag älskar den här typen.

Snabbspolar vi fram till kvällsrutinen har vi två olika oljebaserade rengöringar, två styck cleansing balms. Jag kan dividera med mig själv exakt hur länge som helst om jag föredrar en olja eller ett balm, men under tiden det pågår kan vi titta på Instagramkändisen Cleansing Concentrate från brittiska indiemärket Deviant Skincare. Jag köpte den mindre burken samt märkets exfoliator på Black Friday med 20 % rabatt. Cleansing Concentrate hyllas på IG pga sin grymma effektivitet, känsla (klicka på länken ovanför för att dyka ner i oljehärligheten), och avsaknad på tillsatt doft (dvs minimerar risken för reaktion)(ok det betyder att den har en rätt speciell doft som kan beskrivas som Hälsokostbutik men det är det värt). Och ja, exakt alla dom tre parametrarna ÄR grymma. Det enda minuset är att den är rätt så odryg, och jag som är känd för att vara långsammast i stan på att ta slut på produkter tog slut på min 50-ml på kanske två månader om inte mindre.

Farmacy Green Clean å andra sidan är betydligt mycket mindre lyxig men jävlar vad effektiv och prisvärd den är? Till konsistensen har vi något som påminner mycket om klassiska Clinique Take The Day Off, men med tillsatt citrusdoft och en något mer sorbet-liknande konsistens när man skopar upp den. Smälter direkt och arbetar loss all spf, smink och skit utan protester. Jag har köpt min i USA men märket finns väl på svenska Sephora nu för tiden tror jag (dock säkert något mindre prisvärt än på hemmamarknaden).

Essens & serum also known as Oumbärligt För Yttorra Typer

Först en fråga: har ni något märke som ni ALLTID vet att ni kan luta er tillbaka på? Mitt är ?Dermalogica?, så vi kickar väl igång med en duo från märket. Redness Relief Essence* tillhör min favoritserie UltraCalming vilket ihop med sin produktgrupp redan på pappret bådar för succé. Jag älskar en essens för att få ytterligare fukt innan serum och jag har testat mig igenom en uppsjö, men tyvärr placerade Redness Relief Essence sig inte i toppskicktet. Effektiviteten är det inget fel på, men det är något i formulan som känns som mikroskopiska små …. skärvor. Absolut inget som rivs, men det känns onödigt och nästan som att jag ifrågasätter om det verkligen ska vara så?

Phyto-nature Firming Serum* står sig däremot bättre, och levererar både på fukt, smidighet och lyster. Däremot svider priset extremt mycket, trots att man här får 40 ml istället för vanliga 30 ml, för 1845 kronor får jag helt enkelt inte resultat för. Jag är tacksam för att ha fått möjligheten att testa det men jag sörjer det inte tillräckligt för att prislappen ska rättfärdigas.

Mera serum, please and thank you

The Inkey List – Hyaluronic Acid. Min man arbetar sig igenom marknadens mindre svindyra fuktserum och plockade med sig det här på senaste semestern i USA. Enkelt, pissbilligt och ja det var väl ungefär det?

Indeed Labs Squalane Facial Oil har jag antagligen tjatat om tidigare men alltså att squalane är livets ansiktsolja för alla men FRÄMST er som inte gillar oljor är så uppenbart? En olja som tvärtom logiken levererar fukt snarare än fett, och just den här stillar alla utbrott jag får pga yttorrhet. Älskar skiten och kommer att köpa den igen.

Medik8 Hydr8 B5 Intense* är ungefär den exakta motsatsen till The Inkey List för här snackar vi ett fuktserum som går loss på … *checks notes* mer än 800 spänn. Tjockt i formulan och verkligen ett lyxigt ha-baserat serum, och från ett riktigt favoritmärke. Man skulle ju kunna tro att det skulle bli full pott men det är något som saknas? En känsla av WOW tror jag, som nästan alla andra jag läst verkar få av det. Men inte jag. SAD EMOJI men så är det? (Alltså ytterligare massa pengar du nu har sparat genom att inte köpa detta samt Dermalogica, you’re welcome.)

pHformula Mela Concentrated Corrective Serum* är sist ut och inte så jävla dumt alltså! Här är prislappen (dryga tusen kronor) mer rättfärdigad för just min hud, för Mela ger mig ordentlig med fukt samtidigt som det verkar lugnande och lystergivande. Kanske inget som jag säger WOW efter första användningen men helt klart en sån där stabil produkt som man märker hur jävla bra den är efter att den tagit slut…

Och så en liten kräm

Jag är ledsen Skin Regimen men ni måste tagga NER på den tillsatta doften? Jag har sagt det förut, och Tripeptide Cream* är tyvärr inget undantag. Serien doftar unnnnderrrrbart men det är samtidigt en doft jag skulle vilja ha på ett doftljus, inte i min hudvård. Och då är jag inte den mest doftkänsliga? Hur som helst, allt det här ledde till att Tripeptide blev min dedikerade kräm till hals samt décolletage, och där gjorde den bra ifrån sig främst inom kategorin “rik, utfyllande och skyddande” – något som jag blir smärtsamt viktigt just för bröstet för varje år som går.

* markerar produkter utskickade som pressprov

Lämna ett svar