Tio tomma #42

Tittar vi snabbt på kroppsprodukterna så är Northern Dawn Body Butter från danska Meraki en av mina favoriter jag köper på Apoteket, rik och smörig med en underbart okomplicerad doft. Perfekt för torra underben! På tal om att smörja in benen så är Eight Hour Cream All-over Miracle Oil från Elizabeth Arden en väldigt trevlig kroppsolja för sommarens huduppvisningar, och den är dessutom otroligt bra att dopa mediokra bodylotions med genom att addera ett spray olja.

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm är en modern klassiker (som jag recenserat tidigare men inte lyckas hitta just nu), och här är det relativa nytillskottet med tillsatt rosdoft. Resultatmässigt är det här ett riktigt bra cleansing balm som löser upp effektivt och inte lämnar någon läskig hinna, men mitt problem både med originalet och den här är att det är dom kommer med en riktigt otrevlig smak som är omöjlig att inte få på läpparna. Tråkigt, och konstigt att jag verkar vara den enda som reagerar på det om man ska se till alla höga betyg produkten har?

Jordan Samuel The After Show Treatment Cleanser är även det ett cleansing balm, eller kanske jag ska beskriva det mer som cleansing jelly? Oerhööööört hypat på IG så jag la med en prova på-tub när jag köpte hans återfuktade serum ett år eller två sedan. Men här var hypen för stor (samma sak med hans serum tyvärr?) och absolut det är en trevlig första rengöring men jag gick ju inte direkt upp i brygga? Odryg, det behövs en rejäl klutt för att det inte ska kännas som att den drar i huden, men om man är cool med det så är den väldigt trevlig att massera runt på huden. Lätt doft som påminner om…. Sprite? Och en trevlig, återfuktad känsla efter användande. Visst, den är inte jättedyr, men jag skulle nog gå igenom en fullstor tub alldeles för fort och då är jag ändå sparsam av mig. Kul att ha testat dock!

Två rengöringar från Verso som känns bra att bockat av för referensbiblioteket är Foaming Cleanser och Micellar Water, där den förstnämnda är en högst ordinär löddrande rengöring som passar bra att ha ståendes i duschen som en andra rengöring på kvällsduschen (eventuellt för uttorkande för riktigt torra hudtyper- och tillstånd) medan jag främst använder Micellar Water som en sminkborttagare eller clean up patrol när jag har kladdat mascara runt ögonen — jag är ingen storanvändare av micellära rengöringar som just rengöring.

När något är så här pass manglat säger det sig självt att innehållet är bra. Jag köpte den mindre storleken av återfuktande- och mjukande ansiktsmasken Jet Lag Mask från Summer Fridays när jag var i USA senast, men märket finns att köpa även på Sephora här i Sverige. Jag brukar föredra blöta ansiktsmasker när det kommer till just fukt, men Jet Lag är krämig och jag älskar den ändå? Tricket, och det här är viktigt, är att lägga ett lager tjockt nog att det syns. Alltså inte snåla och använda den mer som en kräm, nej här ska det spacklas på. När jag snålat har det inte alls blivit en bra effekt men när den används enligt instruktionerna vaknar jag med mjuk och elastisk hud dagen efter. Mycket trevlig, och jag kan tänka mig en likadan storlek igen eftersom jag är rätt dålig på att komma ihåg att använda masker regelbundet.

Ett serum som också överraskade mig var Loom Sérum Suprême med snigelsekret i från italienska Bioearth — ett oförställt märke som man inte ser eller läser så mycket om men som verkar ha riktigt stabila och pålitliga produkter. Sérum Suprême är djupt återfuktande och fullständigt icke-irriterande, vilket i sin tur är cirka de två mest viktiga egenskaperna för min hud under oktober till december ?

Om vi tittar till de amerikanska populära märkena igen så har vi utan tvekan Josh Rosebrook på topp enligt många och jag kan bara hålla med. Vital Balm Cream är som en olja i fast form, ljusblå och med en lätt doft av ljuvliga blue tansy. Även här finns det ett uppenbart bättre sätt att använda den och det är aaabsolut att lägga den direkt på rätt rejält fuktig hud. På torr hud eller hud som bara har en lätt touch av serum sjunker oljan aldrig riktigt in och du får inte den fulla upplevelsen eller resultatet om vi ska vara ärliga. På blöt hud däremot? Full pott, i återfuktning och mjukgöring.

Drunk Elephant är också det rätt hypat trots märkets tvivelaktiga approach där dom gillar att hata på oskyldiga ingredienser (hej parabener etc.) men jävel vad dom har lyckats med stärkande och återfuktande dagkrämen Protini! En lätt kräm med en nästan geléig touch men som trots det är extremt rik och skyddande. Ett bra alternativ för alla med lite krånglig hud skulle jag säga.

Lämna ett svar